בשנים האחרונות חשיבותה של המדיה החברתית לגבי החברה קיבלה חשיבות רבה יותר מאשר העבר. כיום בני אדם רבים משתמשים ברשתות החברתיות למען שימושים שונים, במשך פרקי זמן רבים.
מדינת ישראל, כמו מקומות אחרים בעולם, סובלת מבעיות ביטחוניות אשר מסכנות את החברה שלה ועלולות לפגוע באזרחיה. פגיעה אפשרית אחת היא התקפת טילים אשר מתרחשת בישראל, גם מדרום ולעיתים גם מצפון, במשך כמעט 20 שנה לסירוגין. לצד ההשפעה החמורה של התקפות הטילים באופן ישיר, ישנה גם השפעה פסיכולוגית על התושבים אשר גרים באותם אזורים ולמרות שאולי אינם נפגעים פיזית, עליהם להתמודד עם השלכות פסיכולוגיות אשר משפיעות על החוסן של החברה ועל היכולת של החברה להתמודד עם אסונות ועם מצבי לחץ קשים.
ספרות המחקר הציעה כי ביכולת של הרשתות החברתיות ליצור תמורה חיובית מבחינת תחושת החוסן של האוכלוסייה ומבחינת היכולת שלה להתמודד עם אסונות מן הסוג הזה בצורה טובה יותר(TIBBITT, 2011). עבודה זו תבקש לבחון את הסוגייה הזו, באופן אמפירי, על ידי שאלת המחקר הבאה:
מהי השפעה של המדיה החברתית על החוסן של האוכלוסייה בעת שיגור טילים?
על מנת לענות על שאלת המחקר אערוך את המבנה הבא. החלק הראשון של העבודה ינתח את ספרות המחקר אשר עסקה בסוגיות שונות אשר קשורות לשאלת המחקר. היא תבחן את דעות החוקרים אשר בחנו את הסוגיות אשר עומדות במרכז המחקר ואציג את הדעות הבולטות במחקר .