שאלה 1
א.
ונציה החזיקה את אחד הציים הגדולים והחזקים ביותר בתקופת ימי הביניים. כך למשל במסעות הצלב הציים שימשו בצורה בולטת את כוחות הצלבנים. בשל היכולת הכלכלית הזו, ונציה גדלה גם מבחינה פוליטית והגדילה את שטחה בצורה משמעותית. בעקבות ההצלחה של העיר ובעקבות היכולת שלה לכלכל ולשמור על בטחון תושביה נוצר המיתוס הוציאני של העיר. המיתוס שימש בתור הסבר ללמה העיר היא כה בטוחה וטובה לתושבים שלה. מיתוס זה גרס כי בתוך ונציה ישנם כל סוגי השלטון. השלטון הוא אידאלי כי הוא משלב את כל הטוב מכל סוג שלטון. הוא משלב בין המונרכיה, אוליגרכיה ודמוקרטיה. אם נתייחס למבנה הפוליטי של העיר נוכל לראות כי ראש העיר תפקד כמו מלך, הסנאט של העיר תפקד בתור האוליגרכיה ואילו המועצה הגדולה של העיר היוותה את מרכיב הדמוקרטיה. המבנה הזה נתפס על ידי תושבי ונציה בתור המבנה היעיל ביותר והאידיאלי לשלטון.
שאלה 2
א.
פיקו נולד למשפחת אצולה וזכה להשכלה רבה באוניברסיטאות באיטליה ובמקומות אחרים. הוא כתב תזות רבות בתחומים שונים שקשורים למדעי הרוח. המטרה שלו הייתה להציג את התזות הללו ולעמת אותם עם הוגי דעות אחרים בתקופה. מטרתו העיונית הייתה לאחד את כל האמיתות הדתיות לאמת אחת כולל. בעימות זה איש לא התעמת אתו מאחר ודבריו היו כפירה בסטנדרטים התיאולוגים של אז. כל הכתבים שלו הוגדרו בתור כפירה והוא עצמו נעצר.
את הנאום על כבוד האדם הוא כתב כדי להסביר את מעמדו של האדם לעומת הבריאה לאחר עימות זה. הוא תיאר אותו בתור יצור עצמאי ששותף לאל. האדם, לפי תפיסתו, יכול לקבוע את גורלו בעצמו ולא תלוי באל לצורך זה. המטרה העיקרית של החיבור הוא להראות את התפיסה כי כל ספרות החוכמה מתארת את אותה המציאות ואת אותו האל, וכי אין כפירה בלבחון חוכמה אחרת, אשר מתאימה לתפיסת העולם הכללית.