שלב א: הצעה לנושא המחקר
נושא המחקר:
מחקר זה מבקש לבחון את הקשר שבין מידת הנרקסיזם של ההורה (אם או אב) לבין מידת המעורבות בחיי הילד/ה ומידת החשיפה של הילד/ה לאלימות ברשת.
הספרות המחקרית מלמדת שמערכת היחסים בין ההורים לילדים קריטית להתפתחותם התקינה של הילדים, לבריאות נפשם, לתפקודם ולאיכות חייהם. ההורים, שמסיבות שונות, אינם ממלאים תפקיד הורי מלא וממצה בחיי הילדים, לעיתים עד כדי נעדרות מחייהם, חושפים את הילדים להתנהגויות מסכנות ומסוכנות עבורם, ופוגמים באיכות חייהם ובהישגיהם בתחומים שונים.
במחקר הנוכחי נבקש להתמקד בהורים שילדיהם אינם בראש סדר העדיפיויות שלהם, בשל הפרעת אישיות של ההורים, ובאופן ספציפי, רמות גבוהות של נרקסיזם שמגלים ההורים. לאמור, המחקר יתמקד במקרים של הורים המגלים מרוכזות בעצמם, על פני מעורבות בחיי ילדיהם, עד כדי חשיפה של אלו להתנהגויות מסכנות ומסוכנות עבורם ברשת האינטרנט, אליה חשופים הילדים יותר ויותר בשנים האחרונות.
המוטיבציה להתעניינות בנושא המחקר:
מארג היחסים בין הורים לילדיהם הינו בעל השפעה מכרעת על התפתחותם התקינה של הילדים. הפרעת אישיות של ההורים, דוגמת נרקיסיזם, היא הפרעה מרתקת. מסקרן אותנו להציב אותה במוקד המחקרי, ולבדוק את השפעותיה והשלכותיה על מערכות היחסים בין הורים שצריכים להעניק ולהקדיש מזמנם, מרצם ואישיותם לילדיהם, ולהציב את אלו בראש סדר העדיפות שלהם, לבין ילדיהם שפעמים רבות אינם מקבלים מענה לצרכיהם השונים בשל הפרעת האישיות של ההורים.