תיאור נושא המחקר
במהלך העשורים האחרונים גוף רחב של ספרות החל לעסוק בתחום ה"שוויון המגדרי" (Gender equality), תחום זה מתייחס, בין היתר, להשקפה כי גברים ונשים צריכים לזכות ליחס שווה וכי אין מקום להפלות בין אנשים על בסיס מגדרם (Assembly, 1997). על רקע ההשלכות השליליות של חוסר השוויון המגדרי, לרבות: גילויי אלימות, תקיפה מינית ואונס, פערי השכלה ופגיעה בזכויות אדם בסיסיות (Human Development Report, 2014), לאורך העשורים האחרונים חוקרים רבים מנסים להתחקות אחר הגורמים אשר מנבאים את עמדותיהם של אנשים כלפי שוויון מגדרי. אף על פי שמחקרים רבים עוסקים בנושא "שוויון מגדרי" (Arber & Khlat, 2002; Inglehart & Norris, 2003; Jayachandran, 2014; Kabeer, 2005), עד כה, מעט מאוד מחקרים אמפיריים בחנו כיצד דת, רמת השכלה ורמת הכנסה משפיעים על עמדותיהם של אנשים כלפי השוויון המגדרי. לאור זאת, מטרת המחקר הנוכחי להשלים פער זה בספרות ולבחון האם קיים קשר בין רמת הדתיות, ההשכלה וההכנסה של אנשים לבין עמדותיהם כלפי שוויון מגדרי?
השערות המחקר
המחקר הנוכחי העלה 3 השערות מחקר:
(1) יימצא קשר שלילי בין רמת דתיות לבין עמדות כלפי שוויון מגדרי, כך שככל שמשתתפי המחקר ידווחו על רמת דתיות גבוהה יותר כך הם ידווחו על נכונות נמוכה יותר לשוויון בין גברים ונשים בחברה.
(2) יימצא קשר חיובי בין רמת הכנסה לבין עמדות כלפי שוויון מגדרי, כך שככל שמשתתפי המחקר ידווחו על רמת הכנסה גבוהה יותר כך הם ידווחו על נכונות רבה יותר לשוויון בין גברים ונשים בחברה.