סקירת ספרות :
בכדי להבין ולחקור את נושא העסקת נשים חרדיות בשוק העבודה , סקירת הספרות תציג בתחילה רקע על החברה החרדית בהקשר של החלוקה המגדרית במרוצת השנים ותתייחס לקשר שבין משתני המחקר.
בחברה החרדית ישנה הבחנה בין גברים לבין נשים בכל הקשור למרחבים הציבוריים כבר מהגילאים הצעירים. בנוסף להפרדה הפיזית , קיימת גם הפרדה בין הגברים והנשים בכל הקשור לתפקידים החברתיים. ההבחנה מתבססת על התפיסה היהודית שלפיה הגבר הוא זה שאחראי לניהול העניינים שמחוץ לבית שחלקם הוא עניין הפרנסה ולעומת זאת האישה החרדית היא זו שאחראית בעיקר על ענייני הבית וגידול הילדים (יזרעאלי, 1999).
לאחר מלחמת העולם השניה וחורבן הישיבות באירופה, התגייסו הגברים והנערים החרדים בישראל לשקם את עולם התורה באמצעות לימודים משותפים (פרידמן, 1988).
בשל המצב שהשתנה, בידי הנשים הופקדה האחריות על הפרנסה בידי הנשים. בשל כך , מצב זה הקנה להן כוח היות והן השולטות במצב הכלכלי של המשפחה (שלג, 2000).
בניגוד למצב בעבר בו נשים היו יוצאות ללמוד ולעסוק רק בתחום ההוראה , בשנים האחרונות הן רוכשות את השלכתן בתחומים שונים : מחשבים, עיצוב גרפי, ראיית חשבון וכד' (שטדלר, 2003; שלג, 2000).
המשתנה התלוי מדבר על בחירת הנשים החרדיות בתפקידים שונים בשוק התעסוקה ומידת שביעות רצונן בתפקיד ו/או בארגון. ניתן לראות כי הרצון של הנשים החרדיות הוא להוכיח כי למרות אופי חייהם השונה משל החיים של האנשים החילוניים (משפחות מרובות ילדים, כשרות, שמירת מצוות, לבוש צנוע וכד')