משטרת ישראל היא גוף ממשלתי, האחראי על אכיפת החוק, שמירת הסדר הציבורי והביטחון בארץ. למשטרה ישנם ערכים הייחודיים לה, בניהם: שמירה על כבוד האדם, אחריות ודוגמה אישית, יושר וטוהר המידות. במסגרת עבודתם, השוטרים מתמודדים לא פעם מול פשיעת עבריינים, משפחות פשע ואנשים או ארגונים בעלי אינטרסים שונים.
ככל שתפקידו של השוטר חשוב יותר והוא עולה בדרגתו, החל משוטר מתחיל ועד לרב-ניצב או לקצין בכיר (רב-נגד), כך ניתנות לו יותר סמכויות במסגרת תפקידו, מה שמקנה לו חופש פעולה גדול יותר המאפשר לו לפעול על פי רצונו שאמור לנבוע משיקולים מקצועיים. אי-לכך, חופש פעולה שכזה עלול גם להיות במקרים חריגים מקור לשחיתות ולסטייה מערכי המשטרה, כלומר ישנה סכנה שמתוקף סמכותו של השוטר הוא ישתמש בכוחו שלא כראוי ויפר את כללי האתיקה וטוהר המידות של המשטרה.
מבין שיריו של נתן אלתרמן (1910-1970), ניתן למצוא שירים רבים שנכתבו ל"טור השביעי"- מדורו של אלתרמן שכתב מדי יום שישי לעיתון "דבר" בין השנים 1943-1967, העוסקים בערכים ובאתיקה, בערכו הטוב והחשוב של הצבא ובטוהר הנשק. בעבודה זו אנסה לראות את הקשר בין שירים אלו לבין ערכי משטרת ישראל הייחודית לעומת שאר מערכות המשטרה בעולם בצביונה המיליטנטי עקב מצבנו הבטחוני המתמשך עוד מלפני קום המדינה, ולערכים ככלל, ולבדוק כיצד, אם בכלל, שוטרים בכל הדרגות, חדשים וותיקים כאחד, יכולים ללמוד מהם על ערכים ומוסר במסגרת ההוראה הניתנת באגף ההדרכה ומחלקת החינוך של המשטרה.
תקציר
מבוא
פרק ראשון: משטרת ישראל- היסטוריה, תפקידים ומערך ההדרכה
פרק שני: על אתיקה וטוהר המידות
פרק שלישי: נתן אלתרמן- שירים עם ערכים
פרק רביעי: לימודי אתיקה בארץ ובעולם במשטרה ובמסגרות השונות
פרק חמישי: השפעת השירה כלימוד על מוסר ועל אתיקה מקצועית
סיכום, מסקנות והצעה למערך שיעור
ביבליוגרפיה