פרק א: המלחמות החדשות – מלחמות העורף
מאז שהחלו פעולות האיבה והטרור החלו להעלות על פני השטח את המושג "מלחמת עורף" והכוונה היא שזו מלחמה שנלחם העורף, שזהו הציבור. עקב פעולות טרור רבות החלו לנקוט במדיניות ציבורית של סיוע ותמיכה לכל המשפחות אשר נפגעו במהלך כל פעולות הטרור והאיבה.
במאמר של אורי ינאי , הוא מציין כי לישראל יש את הניסיון הגדול ביותר מכל מדינה אחרת במערב בתחום ההתמודדות עם נפגעי פעולות איבה וההשלכות הנגזרות מכך. ישראל נמצאת במלחמה קיומית כבר שנים רבות אפילו עוד לפני הקמתה. המדינה ידעה מלחמות רבות אשר חלקן הוא מלחמות צבאיות וחלקן מלחמות של העורף האזרחי אשר נאבק בפעולות האיבה (ינאי , 2007) .
מאז קום המדינה ישנה מציאות של טרור אך חלה עלייה חדה וניכרת בפעולות טרור מהמחצית השנייה של שנות השישים כאשר החלו להתגבש ארגונים פלשטינאים. עידן המלחמות החדשות התחיל באופן יותר מוחשי כאשר התחילה האינתיפאדה הראשונה בשנת 1988 ושם החלה עלייה ניכרת בהיקף הטרור הפוקד את ארצנו. (ינאי , 2007)
באינתיפאדת אל-אקצה שהיא האינתיפאדה השנייה היו פגיעות גדולות והרסניות בחיי האזרחים כאשר השיא היה בשנת 2002 שם נראה מספר הרוגים גבוה שהגיע ל-כ230 אזרחים הרוגים כתוצאה מפעולות הטרור[1]. כמו כן, חומרת האירועים נמדדת ביחס למספר ההרוגים בכל פיגוע טרור. הפגיעות היו נרחבות וכוללות פגיעות בכלי רכב ציבורי ופרטי, מחבלים מתאבדים שפוצצו עצמם באזורים מרכזיים ברחבי העיר, פיצוצים במסעדות, מרכזי קניות, אתרי נופש ובילוי וכל הפגיעות הללו יצרו את עידן המלחמות החדשות, מלחמות העורף (לקוח מתוך הכתבות השונות)
טבלת פיגועים
מבוא
פרק א' המלחמות החדשות- מלחמות העורף
פרק ב' מאפיינים לקורבנות החדשים
סקירת ספרות
סיכום
ביבליוגרפיה