המהפכה התעשייתית שהחלה באנגלייה באמצע המאה השמונה עשרה, נמשכה עד אמצע המאה התשע עשרה והתפשטה לשאר מדינות אירופה, לארצות הברית ולמדינות רבות נוספות בעולם, סמנה את סופו של עידן כלכלי וחברתי ופתחה את העידן הטכנולוגי והשיפורים התעשייתיים הנמשכים ברצף למעשה עד ימינו אנו. המהפכה התעשייתית תרמה לשינוי אופי אמצעי וקווי הייצור ההמוני וליצירת ניידות והגעה נגישה יותר למקומות שונים עקב פיתוח התחבורה הממונעת. כמו כן היא יצרה שינויים סוציאליים, חברתיים ודמוגרפיים רבים. במיוחד ניתן לציין את ההגירה לעיר ועזיבת הכפרים והעיירות הקטנות, התפתחות המעמד הבורגני שהתחרה במעמד האצולה הקיים, ירידת מעמד אנשי הדת והכמורה כמעמד שליט ומשפיע והתפתחות מעמד הפועלים, הפרולטריון.
המהפכה התעשייתית סמנה גם את תחילתה של מהפכה בנושא עבודת ומעמד נשים בחברה המערבית. הנשים שהיו מועסקות עד ובמהלך המהפכה, בעיקר בעבודות חקלאות ובעבודות בעסקים קטנים כעזרה למשפחה בתשלום חלקי או ללא תשלום כלל, החלו לאט ובהדרגה להשתלב במסלולים שונים ובמקצועות רבים יותר בשוק העבודה. דרך השתלבות זאת ולאחר מכן דרך רכישת ידע מקדים ולימודים וביצוע שינוי בסדרי העדיפויות של משפחה לעומת עבודה, נסללה הדרך למהפכה האמתית של תעסוקת נשים והתחלת השינוי במעמדן ותפישת מקום בשווקי העבודה בחברה המודרנית.
בחלק הראשון של העבודה ניתנת סקירה קצרה על המפכה התעשייתית, שורשיה, לוחות זמנים והנושאים שאפיינו אותה במיוחד. לאחר מכן מוצגים השינויים הסוציאליים, חברתיים המרכזיים שאפינו מהפכה זאת והמעמדות החדשים שנוצרו.
מבוא
המהפכה התעשייתית
התפתחות ומאפייני המהפכה התעשייתית
סיבות היסטוריות למהפכה
השלכות חברתיות של המהפכה התעשייתית
מעמד הבורגנות
השתתפות נשים בשוק העבודה
הגדרת עבודת נשים
עבודת נשים בתקופת המהפכה התעשייתית
שלבי התפתחות עבודת והשכלת נשים
התפתחות עבודת נשים ומעמדן ארצות הברית
התפתחות עבודת נשים ומעמדן בצרפת
התפתחות עבודת נשים ומעמדן במדינות נוספות
הפערים בין נשים וגברים בשוק העבודה
דיון
סיכום
ביבליוגרפיה