עבודה זו תחולק לשני חלקים. החלק הראשון יציג את סוגי ההון – הון חברתי , תרבותי וכלכלי. מתוך שכך, יוצגו הגדרות שונות של כל הון, אופן היווצרותו והיישום היומיומי. בהמשך יוצגו היתרונות והחסרונות של כל הון, וכן הממשקים בין כל אחד מסוגי ההון. כמו כן, יוצגו המשמעויות מממשקים אלו.
בחלקה השני של העבודה תוצגנה התיאוריות סביב היווצרות מעמדות, ריבוד חברתי וסקטורים לאור הגבולות בין קבוצות אלו. כמו כן, יוצגו הנסיבות וההשלכות של ריבוד זה על המתחים שנוצרים בעקבות הריבוד. בהמשך, תוצג שאלת הזהות של האינדיבידואל אל מול הקהילה במסגרתה הוא מקיים את קשריו החברתיים. החברה הישראלית ההטרוגנית תשמש כמקרה בוחן וכפלטפורמה לתופעות ותיאוריות אלו.
לבסוף יוצג מרחב העבודה האישי שלי ככותבת העבודה בסביבה הרב תרבותית בתוכה אני פועלת.
חלק א'- הון תרבותי, חברתי וכלכלי- הגדרות, דמיון והבדל
הונו של אדם מוגדר באופן כללי כבעל שלושה מרכיבים עיקריים- הון כלכלי, הון חברתי והון תרבותי. הון כלכלי מאופיין ביכולת המיידית והישירה למימוש כסף או זכויות על רכוש. הון תרבותי ניתן למימוש בתנאים מסויימים להון כלכלי וכזה אשר ניתן למסד באמצעות בצורה של תארים, כישורים והסמכה מתחום הידע, החינוך והאקדמיה. הון חברתי אל מול שני המרכיבים האחרים מתבסס על קשרים ומחויבויות חברתיות אשר ניתן למימוש בתנאים מסויימים להון כלכלי. בדומה להון התרבותי בו המימוש עשוי להתבטא גם בכישורים חינוכיים, הון חברתי עשוי להתבטא בתארי אצולה. (Bourdieu, 1986).