הטרדה מינית
הטרדה מינית הינה תופעה חברתית נפוצה, לה יש הגדרות רבות, אך מהותן אחת היא – התייחסות מינית בלתי רצויה המופנית ללא הסכמה – מילולית או פיזית (מור, 2011). תופעה זו מתרחשת במקומות והקשרים שונים ומגוונים: בעבודה, בלימודים, בצבא, ברחוב ובכל מקום אחר (מור, 2017). ישנן גישות תיאורטיות שונות המסבירות את נושא ההטרדה המינית, תוך הדגשת היבטים שונים (קמיר, 2009).
הגישה הראשונה שהסבירה תופעה זו, הייתה הגישה הפמיניסטית האמריקאית. לפני התייחסותה של גישה זו להטרדה המינית כתופעה חברתית, כל הטרדה מינית הייתה נחשבת לבעיה פרטית של המוטרד והוסברה בדרך כלל על ידי משיכה מינית טבעית ובלתי מזיקה. הנשים, שהיו המוטרדות לרוב, נחשבו ככאלה שמעוניינות בהתייחסותן המינית של הגברים ולכן מפתות אותם, אך לעיתים מכחישות זאת בשל התחסדות, רגשות אשם על התנהגותן הפרובוקטיבית או נקמנות בגברים. הגישה הפמיניסטית האמריקאית הייתה הראשונה לאגד את המקרים ולהגדירם כתופעה חברתית – בשנות ה-60 של המאה ה-20 החלו נשים להתאגד ולדבר על חייהן בתור נשים, תוך שהן "נוגעות" בנושאים שהיו טאבו עד אז, וביניהם גם הטרדות מיניות. לפי גישה זו, ההטרדה המינית הינה מנגנון פטריארכלי המשרת את המין הגברי כמין השולט על הנשים, ומאפשרת לו להקטין, להביך ולהקשות עליהן לממש את יכולותיהן ולהשתלב בחברה. גישה זו עשתה שינוי עצום בתודעה החברתית – גברים שנחשבו בעיניי עצמם וסביבתם כתקינים, מצאו עצמם מוקעים חברתית (קמיר, 2009).
גישה נוספת הינה גישה המתמקדת בתופעת ההטרדה המינית במקום העבודה, ולפיה הטרדה מינית במקום העבודה פוגעת בזכות העובד/ת לשוויון במקום העבודה. בלמעלה מ-70% הקורבן להתעמרות במקום העבודה הינו אישה.
תקציר
מבוא
הטרדה מינית
השלכות ההטרדה המינית
חוק למניעת הטרדה מינית
מין ומגדר
הטרדה מינית ומגדר
הטרדה מינית של גברים
שיטה
משתתפים
כלים ומכשירים
שאלה דמוגרפית
שאלון התנסויות מיניות (Sexual Experiences Questionnaire– SEQ) ((Fitzgerald et al, 1988
הליך
ממצאים
דיון
מגבלות המחקר
הצעות למחקרי המשך
תרומת המחקר
ביבליוגרפיה
נספחים