"המפכה האסלאמית" באיראן התרחשה בשנת 1979 וטרפה את הקלפים עבור רבים מהתושבים שהתגוררו באיראן, במיוחד התושבים הזרים. המהפכה גרמה לשינויים ניכרים במשטר, הן במדיניות החוף והן במדיניות הפנים של המדינה, שינויים אלו השפיעו רבות על חיי היום יום של התושבים ומהלך חייהם, וכמובן על ההחלטות שלהם. היהודים שחיו במדינה עת התרחשה במהפכה אם בקהילות יהודיות ואם בבודדים, סבלו מהתנכלויות ומהתנהגות עוינת כלפיהם אשר לא היו רגילים לה כל זמן מגוריהם באיראן. (Price, 212-213, 2019)
אמנדה מלמד, בחורה לא יהודייה ממוצא אנגלי, הנשואה לגבר יהודי ממוצא פרסי ולהם היו שלושה ילדים, התגוררה באיראן עת פרצה המהפכה, וגם לפני כן כ- 10 שנים בעיר טהראן. אמנדה חוותה את איראן לפני המהפכה ואחרי המהפכה. למרות העובדה שהיא וילדיה אינם יהודיים, על פי המסורת היהודית, הם חוו מספר פעמים התנכלויות בשל מוצאם זה והחליטו לעזוב את ביתם ולהגר לארץ ישראל. כמובן שהיציאה מהארץ הוגבלה על ידי הרשויות בעקבות השינויים בשלטון באותה עת והם היו צריכים לעשות זאת בזריזות וללא הכנות מראש.
בעבודת חקר זו בחרתי לבחון את הקשר בין שני נושאים, האחד ממבט של מאקרו והאחר במבט של מיקרו. אבדוק האם ניתן למצוא קשרים בין חייו הפרטיים של אדם מסוים לבין הזמן ההיסטורי בו הוא חי ואם כן מה הם? אמנדה מלמד היא סבתי שתחיה, אימה של אמי, בתקופת ילדותי שמעתי הרבה סיפורים אודות חייה, אך רק כאשר בגרתי והתרחבה דעתי יכולתי להבחין שחייה שזורים בחירות והחלטות קיצוניות אשר השפיעו על מסלול חייה והובילו אותה להיות האדם שהיא כיום, אשת משפחה, אם, רעיה, סבתא וחברה ואשר משפיעים גם עלי בהיותי נכדתה.
מבוא
פרק 1 - כתיבת ביוגרפיה
פרק 2 : תקופה ראשונה – 1963-1964, הגעה לאיראן
פרק 3 : תקופה שנייה – 1964-1978- החיים באיראן עד המהפכה האיראנית
פרק 4 : תקופה שלישית – 1978-1979, המפכה האיראנית
פרק 5: תקופה רביעית - 1979-1982, הגירה לא"י וגיור
סיכום
ביבליוגרפיה
נספחים