שאלה 1
גיל הפרישה הינו הגיל המסמן את מועד הפרישה של האדם מהעבודה ותחילת מועד זכאותו להנות מקצבת הזקנה והפנסיה שתאפשר את המשך קיומו בכבוד. גיל זה משרת שתי מטרות במקביל: (1) גיל הפרישה מסמן את קו הגבול שבין השתייכותו של האדם למעגל העבודה לבין הרחקתו ממעגל זה. הוא מציין את שיוך האזרח הוותיק לגיל בתר-העבודה ועל כן הוא נפלט מהעבודה בכפייה או בהיתר בגיל מסוים, תלוי בנקודת המבט הסובייקטיבית של הפורש; (2) גיל הפרישה מציין את גיל הזכאות להבטחת קיומו מחוץ למעגל העבודה באמצעות מערכת הביטחון הסוציאלי, כלומר שימוש בקצבאות הזקנה או הפנסיה. לקביעת מועד הזכאות יש משמעות כלכלית עצומה הן לפרט והן לקופה הציבורית או לקופה הפנסיונית.
שאלה 2
מערכת הביטחון הסוציאלי מהווה מערכת הגנה המעוצבת על פי דגם מסוים המשקף את יחסי הגומלין המתקיימים בין המוגבלות של האדם לבין העבודה ומערכת הביטחון הסוציאלי. דגם ההשתלבות במערכת הביטחון הסוציאלי מתייחס לנחיתותם של אנשים עם מוגבלות בשוק העבודה ולקשיים שהם נתקלים בהם בהשתלבותם בעבודה כסירוב להעניק להם אזרחות מלאה. אנשים אלו מנוצלים ולא מקבלים את השכר המגיע להם. לכן, כדי להעניק לאנשים עם מוגבלות את מלוא הזכויות שהאזרחות מקנה, מדיניות הביטחון הסוציאלי הופכת להיות אקטיבית ופועלת ליצירת עיצוב אוניברסלי שיאפשר את הכלתם של המוגבלים בחברה.
שאלה 3
היסוד הראשון בהגדרת תאונת עבודה היא התרחשות של אירוע תאונתי. במסגרת אירוע מסוג זה חשוב להרחיב את תחום פריסתו על מנת שמערכת הביטחון הסוציאלי תוכל לבחון כל פגיעה בעבודה ולהעניק את ההגנה הנדרשת. אירוע תאונתי יכול להתרחש באחד משלושת המצבים