"מעולם לא היה הספורט המודרני בעל השפעה כה רבה בחיי בני אדם כשם שהוא כיום בחברות רבות... הספורט הוא אחת התופעות החשובות והמתפתחות ביותר בזמננו – שכן הוא חוצה גבולות של מעמד, גזע, מין, דת ולאום" (גלילי, לידור ובן-פורת, 2007, עמ' 13). האמנם נכון הדבר?
כדורגל הוא ללא עוררין ענף הספורט הפופולרי בעולם; למשחק יש היסטוריה ארוכה, ובמרבית חלקי העולם, הוא מהווה חלק חשוב בחיים החברתיים ומהווה מוקד תרבותי וכלכלי חשוב (Kuhn, 2011). נשים החלו לשחק כדורגל זמן לא רב לאחר שהגברים מיסדו אותו, במחצית השנייה של המאה התשע-עשרה, אך למעשה, רק בעשור השני של המאה העשרים החל כדורגל נשים להתקיים כחלק ממסגרת תחרותית (בן-פורת, 2015).
העבודה הנוכחית עוסקת בהתפתחותו של ענף כדורגל הנשים בישראל מתחילת שנות התשעים, אז החלה התייחסות תקשורתית לתופעה, ועד היום, בהתייחס להשפעת הפוליטיקה על התפתחות התחום. מחקר זה נובע מן הגישה לפיה ספורט אינו רק בידור מהנה, אלא "זירה חשובה של השיבוש בין הניגודים הבינאריים של גבריות/נשיות" (Blinde & Taube, 1992, Halbert, 1997 in Scraton, Fasting, Pfister & Bunuel, 1999, p. 100). כדורגל הוא אחד מאותם ענפי ספורט המזוהים באופן מסורתי עם הגמוניה גברית (Scraton et al., 1999), ולכן להתפתחותו של כדורגל הנשים בעשורים האחרונים יש חשיבות בכל הנוגע לחקר היחסים המגדריים בישראל.
שאלת המחקר היא באיזו מידה פיתחה הפוליטיקה את כדורגל הנשים בישראל בין השנים 1992- 2015?
מבוא
סקירת ספרות
נשים בספורט
כדורגל נשים בעולם
כדורגל נשים בישראל
פוליטיקה וספורט
מתודולוגיה
שאלת המחקר
קורפוס המחקר
שיטת המחקר
כלי המחקר
הליך המחקר
ממצאים
דיון ומסקנות
ביבליוגרפיה
נספחים
נספח א'
נספח ב'
נספח ג'
נספח ד'
נספח ה'
נספח ו'
נספח ז'
נספח ח'
נספח ט'
נספח י'
נספח יא'