ספורט באופן כללי מאז ומעולם לא היה רק בידור עבור הצופים או המשתתפים, אלא היווה מעין מראה של החברה בה הוא פועל, בתקופות מסוימות יותר ובתקופות מסוימות פחות. לספורט מאפיינים מסוימים אשר מקנים לו את השפעתו על הלוקחים בו חלק, וההשפעה היא הדדית, דו כיוונית. חוקרים סוציולוגים ניסו להסביר את תופעת הספורט מתוך תאוריות מגובשות ויחסה של כל אחת מהן לספורט (תאוריית ההגמוניה, התאוריה הפונקציונלית מבנית ותאוריית הקונפליקט) אחת ההשפעות המעניינות של ספורט על הצופים / עוסקים בו זה הנטייה לפעול באגרסיביות ואלימות.
בעבודת מחקר זו בחרתי לדון בענף הספורט – כדורגל, בעיקר בשל הפופולריות הרבה שיש לו בעולם המערבי ובמדינת ישראל, כאשר המטרה לבחון את אלימות האוהדים. כדורגל הינו ענף ספורט אשר ידוע שמלבה יצרים של אלימות, הן מצד השחקנים והן מצד האוהדים.
צופים בכדורגל מפגנים אלימות בצורות רבות ומגוונות – תוקפנות מילולית, זריקת חפצים, שיבוש משחק, ונדליזם, עימותים אלימים בתוך המגרש ומחוצה לו. האלימות מצד האוהדים שינתה צורה בעשור האחרון ועבודה זו אבדוק מה ההשפעות החיצוניות על האלימות של אוהדים בכדורגל. מאחר ולספורט, ולכדורגל פרט, יש מערכת יחסים הדדית בין החברה בה הוא מתקיים לבין אופיו ותוכנו של הספורט. Bensimon & Bodner, 2011))
מבוא
פרק 1: תאוריות בנושא ספורט והקשר לאלימות בספורט
פרק 2: אלימות בכדורגל
2.1: היסטוריית האלימות בכדורגל
2.2: גישות ותאוריות לניתוח אלימות בכדורגל
פרק 3 : אלימות בכדורגל הישראלי
פרק 4 : השפעת הסביבה על האווירה במשחקי הכדורגל ותגובה האוהדים לנעשה במגרש
4.1 : חברה ופוליטיקה
4.2 : כלכלה
סיכום
ביבליוגרפיה