בחברה הפרו-נטליסטית בישראל, נדמה כי הבאת ילדים לעולם הינה הכרח ושלב טבעי שקורה לאחר הנישואים. לאחרונה נשמע יותר קולם של אלה הבוחרים לא להביא ילדים לעולם, אל-הורים, ונעשים מחקרים בנושא בחברות שונות בעולם, ואט אט מחלחלת ההבנה כי הבאת ילדים לעולם אינה האפשרות היחידה הניצבת בפני בני זוג. בחירה זו מושפעת מגורמים שונים ומהותית מאוד בהשפעתה על גורמי חיים שונים, והבנת הקשרים הללו והעלאתם למודעות, יכולה לסייע למי שניצב בפני ההחלטה לעשות בחירה מושכלת יותר, או באם החליט, להבין מה ההשלכות שיהיו להחלטה זו על חייו.
הגדרה ומאפיינים
אל-הורות הינה בחירתם של גברים או נשים לא להביא ילדים לעולם. קבוצת האל-הורים נחלקת לשתי תתי קבוצות: (1) גברים ונשים שכבר בגיל מאוד מוקדם החליטו באופן מודע לא להביא ילדים לעולם (childless by choice, voluntarily lifelong childless) (2) גברים ונשים שתחילה רצו להביא ילדים לעולם, או לא פסלו את הרעיון, אך דחו את המועד מסיבות שונות (למשל, הרצון לפתח קריירה, הרגשה שהזוגיות לא טובה מספיק בזמן נתון על מנת לשמש כהורים ועוד) ולבסוף לא הביאו ילדים לעולם (posponers) (Buhr & Huininik, 2017).
בשנים האחרונות, מגמת האל-הורות הולכת וגדלה, כמו גם הקבלה החברתית של מי שבוחר בה, שהינה גם גורם שמאיץ את הבחירה באל-הורות (Bien, Rzonsa, Iwanowicz-Palus, Lecyk & Bojar, 2017). במחקר נמצא קשר בין בחירה באל-הורות לבין מידת קבלה חברתית נמוכה יותר והדרה חברתית, ולכן, כאשר ישנה קבלה חברתית גבוהה יותר, ישנו יותר סיכוי שמי שלא רוצה להביא ילדים לעולם לא יפחד לממש החלטה זו (Bien et al., 2017).