הנתונים מראים כי כ-10% ממקרי הסרטן מתרחשים בקרב נשים בגילאים צעירים יחסית, חלקן עוד לפני שסיימו ללדת את מספר הילדים הרצוי או נשים שלא ילדו כלל (20). כתוצאה מהטיפולים במחלה, הפוריות של נשים אלו נפגעת ורבות מהן פונות לתהליכים של שימור ביציות (20). שימור ביציות נפוץ לא רק בקרב נשים אשר נמצאות בסכנה לאבד את פוריותן, אלא גם בקרב נשים אשר מעוניינות לדחות את האימהות מסיבות שונות (2).
שימור ביציות הוא תהליך בו ביצית נשאבות מהאישה ועוברות תהליך של הקפאה (3). בהקפאה ישנם סיכונים רבים, כגון היווצרות של קריסטלים אשר הורסים את התא (3). העובדה כי תהליך זה הינו יקר יחסית, וכי הנסיונות המוקדמים של שימור הביציות לא זכו להצלחה רבה, ישנה התנגדות בקרב אנשים מסוימים, במיוחד כאשר מדובר בשימור ביציות מסיבות שאינן רפואיות (9, 10). יחד עם זאת, בשימור הביציות עשויים להיות יתרונות רבים ושיטות חדשות אשר מחליפות את הישנות עשויות להיות בעלות הצלחה רבה יותר בשימור מוצלח של הביציות והריונות אשר מסתיימים בלידה של תינוק בריא.
המטרה של העבודה הנוכחית היא לבחון את הסיבות השונות של שימור ביציות, השיטות בהן תהליך זה מתבצע, היתרונות מול החסרונות לאור היעלות והסיבוכים האפשריים של הליך זה.
סקירת ספרות
רקע כללי
הנתונים מראים כי רק כ-50% מהנשים אשר דוחים את הלידה עד שנות השלושים שלהן, מצליחים להרות בטווח של כ-6 שנים לאחר ההחלטה (1). שימור ביציות באמצעות הקפאה היא פתרון עבור הנשים אשר חוות חוסר ההצלחה להרות כתוצאה מבעיות פריון.
מבוא
1. רקע כללי
2. אופן הקפאת הביציות
3. שימור ביציות בעולם
4. שימור ביציות בישראל
5. סיבות לשימור ביציות
6. בעד ונגד שימור ביציות
7. סיבוכים וסיכונים
8. שיעורי הצלחה להריון עתידי
9. דיון וסיכום
7. ביבליוגרפיה