מחקרים רבים משקיעים את האנרגיות בלמצוא פתרונות חדשים וטיפולים חדשניים. אחד הטיפולים היום בתחום שמתפתח עם הזמן זה ריפוי גנטי. באמצעות ריפוי גנטי ניתן לתקן גן עם מוטציה וכך לשנות ברמה הגנטית את הבעיה שגורמת לסרטן. על מנת להוביל את הגנים שאנו רוצים לתקן לאותה רקמה או איבר שאנו מחפשים לתקן, נדרש נשא או מוביל שייקח את החבילה אל היעד. תחום מחקר נוסף שמתפתח היום בהקשר הזה הוא הננו-רפואה שמתעסק במרכיבים וחומרים בגודל של ננומטרים.
חוקרים רוצים להשתמש בננוטכנולוגיה על מנת להוביל ליעד שאליו רוצים להגיע את הדנ"א או את התרופה הציטוטוקסית דרך מערכת הדם של החולה. בעבודה זו, נרחיב על התפתחות התחום של הננו-רפואה ונציין כמה שיטות שונות שבהן ניתן להשתמש על ידי ננו-רפואה. נרחיב גם על כמה ניסויים שנעשו בתחום שמראים את ההצלחה ואת העתיד שננו-רפואה מביא לטיפול בסרטן.
מבוא:
במצב פיזיולוגי תקין יש מערכת שסורקת ובודקת שדבר זה לא יקרה אך סרטן מתפתח עקב כך שלרוב מתרחש שינוי גנטי והמערכת משתבשת. שינויים אלה יכולים להיות מבניים, למשל, מוטציות, תוספות, מחיקות, הגברות, איחויים ותרגומים, או שינויים תפקודיים (ללא שינוי ברצף הנוקלאוטידים). לא נמצא שינוי גנומי יחיד בכל סוגי הסרטן ושינויים מרובים נמצאים בדרך כלל בכל סרטן.