רציונל
מערכת הבריאות, בימי שגרה, ובמיוחד בימים יוצאי דופן אלו, בצל מגפת הקורונה החדשה, נחשבת, באופן טבעי, לאחת המערכות החשובות ביותר אשר מדינה צריכה לטפח ולנהל, למען חוסנה הבריאותי של החברה. בתי החולים בישראל, נחשבים למוסדות הכורעות תחת עומס עבודה חריג, אשר הפך לשגרה, אשר במסגרתו נדרשים אנשי הצוות הרפואי לקבל החלטות, אשר במקרים רבים, עשויים להיות כאלו אשר מכריעים על גורלו וחייו של בני אדם.
חדר המיון, או המרכז לרפואה דחופה (מרל״ד), הינו דוגמא מצוינת לכך, הינה דוגמא מצוינת לכך, שכן חדר המיון, מטפל במקרים ראשוניים, ולכן דרך קבלת ההחלטות, ותפקוד הצוות הרפואי, במקרים רבים עשוי להיות ההבדל בין טיפול מקצועי מוצלח המאפשר למטופל את הסיכויים הטובים ביותר להחלים ולצאת ממצבו הקריטי, לבין כזה שאינו מצליח לעשות כן. עבודת מחקר זו תבקש לבחון את השפעת העומס בחדר המיון, כמו גם את השפעתם של קונפליקטים בין הצוות הרפואי, ותחושת השחיקה הנובעת מהעומס ומדרישות התפקיד יוצאות הדופן של איש הצוות הרפואי בחדר המיון.
הבנת גורמים אלו יוכל להוסיף ממד אקדמי, מדעי ואמפירי לדיון ציבורי המתמשך זה זמן רב, לרבות בימים היסטוריים אלו, הנוגע לתנאים הבלתי אפשריים של אנשי הצוות הרפואי (לרבות המתמחים), המבקשים לשפר ולנרמל את תנאי העבודה שלהם, גם למען בריאותם שלהם, ובמיוחד נוכח ההשלכות של תנאים אלו על תפקודם, ויכולתם לתת מענה מהיר ומציל חיים.
שאלת המחקר: מהו הקשר בין עומס ולחץ בעבודה, שחיקה, וקונפליקטים בין אנשי הצוות הרפואי, על רמת התפקוד של הצוות בחדר המיון (מלר״ד)?