חלק מהמשמעויות של להתבגר הן גם להזדקן. התהליכים הביולוגיים והרפואיים הם חלק ממסלול החיים שלנו. הזדקנות היא תהליך בלאי טבעי המתרחש בכל יצור בטבע, כאשר אורך החיים תלוי במין של היצור, סביבתו ובגנטיקה שלו.
תהליך ההזדקנות של בני אדם כולל היחלשות של השרירים, ירידה בראייה ובשמיעה ופגיעה בשיווי המשקל. כל אלה, לצד עלייה מתמדת באורך החיים בעולם המודרני, מעלה את נושא נפילות הקשישים כחלק מרכזי ברפואה בכלל וברפואה גריאטרית בפרט.
בעבודה סמינריונית זו בחרנו להתמקד בנושא נפילות בקרב קשישים במדינת ישראל, ובעיקר כיצד ניתן להימנע מהנפילות הללו שיכולות לגרום לפציעות קשות וירידה משמעותית באיכות החיים במסגרת המרפאה בקהילה, מההבנה כי הטיפול הטוב ביותר במצב זה הוא המניעה מנפילה.
בעבודה זו נסביר את תופעת נפילת הקשישים בישראל ואציג סטטיסטיקה שפורסמה על ידי משרד הבריאות הישראלי הנוגעת להשלכות המגוונות של נפילות בקרב קשישים. נראה, מה המשמעויות הכלכליות של הנפילות על המשק הישראלי, ויתרה מכך ההשפעה על התא המשפחתי שצריך הרבה פעמים לתמוך בקשיש שנפל ואת ההשפעות הפסיכולוגיות של הנפילה על הקשיש.
בפרק שלאחריו נסקור את שברי צוואר הירך כמקרה מבחן להיבט הכלכלי של נפילה ופציעה, ונסקור השוואה בין לאומית באחוז הנפילות קשישים בישראל לבין מדינות אחרות בעולם. לסיכום, נסקור גישות ניהוליות למניעת נפילות במטרה לראות כיצד ניתן להנגיש לאוכלוסייה את המידע למניעת נפילות באוכלוסייה.
מבוא
סקירת ספרות
נפילות קשישים – הסבר לתופעה
היבטים כלכליים ורגשיים של נפילות קשישים
העלות הכלכלית של שברי צוואר הירך בקרב קשישים בישראל – היבט כלכלי
השוואה בינלאומית לנפילות קשישים בישראל ביחס לעולם
גישות ניהוליות להתמודדות עם נפילות קשישים
מטרת העבודה
שיטת העבודה
ראיון
מודל כלכלי
דיון
סיכום
בביבליוגרפיה