בעבודה הנוכחית נבחנה השפעת פעילות גופנית בתנאי קור על מערכת החיסון בגוף. כדי לענות על שאלת העבודה בחרתי לסקור 4 מחקרים. בארבעת המחקרים בחנו היבטים שונים של השפעת אימונים בתנאי קור על המערכת החיסונית בגוף.
בין ארבעת המחקרים שיטות המחקר, משתתפי המחקר ותהליך המחקר היו שונות זו מזו ולכן הנושא נבחן ממספר היבטים שונים. המשותף בין המחקרים: משתתפי המחקרים היו מבוגרים (בין הגילאים 19-64); המטרה בכל המחקרים היא לבחון את ההשפעה של ניהול אימונים בטמפרטורת קור על תגובות המערכת החיסונית בגוף האדם.
על פי מסקנות המחקר נמצא כי ברוב המחקרים התוצאות מצביעות על השפעת אימונים בתנאי קור על המערכת החיסונים בכך שמגבירים את פעולת הלימפוציטים, ציטוקינים, תאי הרג טבעיים ונויטרופילים. כל אלו משתתפים בתהליכי הגנת הגוף מפני חיידקים וזיהומים. עם זאת, לא נמצאו תוצאות חד משמעיות בנוגע להשפעת אימונים בתנאי קור על רמת ה SIgA ברירית. בנוסף, נמצאה עלייה בהורמוני סטרס- קורטיזול ונוראדרנלין. בשיטות האימון שהוצגו בעבודה רמת העצימות הייתה מתונה.
1. רקע עיוני
בעבודה הנוכחית נבחנה השפעת פעילות גופנית בתנאי קור על מערכת החיסון בגוף.
כדי לענות על שאלת המחקר ניתחתי שלושה מאמרים מחקריים:
Akimoto T, Kim K, Yamauchi R, Izawa S, Hong C, Aizawa K, Lee H and Suzuki K (2009). Exercise in, and Adaptatioms to a Cold Environment Have no Effect on SigA
Brenner K.M, Castellani J.W, Gabaree C, Young A.J, Zamecnik J, Shephard R.J and Shek P.N (1999). Immune Changes in Human During Cold Exposure: Effect of Prior Heating and Exercise.
1. מבוא
2. תוצאות
2.1 תוצאות מאמר ראשון
2.2 תוצאות מאמר שני
2.3 תוצאות מאמר שלישי
2.4 תוצאות מאמר רביעי
2.5 תוצאות מאמר חמישי
3. סיכום ודיון
3.1 מגבלות המחקר על פי מאמרי הסקר
3.2 המלצות
4. ביבליוגרפיה