סקירת ספרות
דימוי גוף
Grogan (2016) מתארת בספרה את המושג דימוי גוף עבור גברים ונשים. לפי ספרה, כבר משנות החמישים החל להטבע בעולם המחקר המושג דימוי גוף. מושג זה מתייחס לדרך שבה אנשים תופסים את גופם ומעריכים כי הוא נתפס בעיני אחרים. דימוי גוף הוא למעשה שילוב התפיסות, העמדות, הרגשות והמחשבות של הפרט על גופו ועל המראה הפיזי הכללי שלו. זהו ייצוג מנטלי, סובייקטיבי, הכולל את הערכתו של הפרט את הגודל של גופו, הערכת האטרקטיביות שלו בעיני אחרים והרגשות המקושרים לצורת הגוף ולגודלו.
כמו כן, ייצוג זה של גופו של הפרט בעיני עצמו, מתעצב בהדרגה ולאורך זמן ומהווה מבנה אישי דינמי המעוצב על ידי מערכת התפיסות ותגובות הגומלין בין הפרט, הגוף והסביבתה החברתית תרבותית שלו (Grogan, 2016).בעוד דימוי גוף חיובי משמעותו שביעות רצון מהגוף, דימוי גוף שלילי מתבטא בחוסר שביעות רצון מהגוף, שלמעשה נובע מסתירה הערכתית של הפרט בין התפיסות הסובייקטיביות שלו את גופו לבין המודל האידאלי שהוא מציב לעצמו או שהוא מוצב עבורו. ישנן שלוש סיבות אפשריות לחוסר שביעות רצון מהגוף: הראשונה היא תפיסה או הערכה מעוותת של הגוף- כלומר לא תואמת את המציאות, השניה היא פער אובייקטיבי או סובייקטיבי בין תפיסת הפרט את עצמו ובין האופן שבו הוא מעוניין להראות והשלישית הם רגשות שליליים כלפי הגוף (Grogan, 2016).
Markey, Markey and Birch (2004) מראים במחקרם כי נשים נוטות להיות לא שבעות רצון מהגוף שלהן ולמעשה דימוי גוף שלילי הוא נפוץ יותר בקרב נשים.
סקירת ספרות
דימוי גוף
אידאלים חברתיים של מראה גוף נשי
השפעות מודרניות על דימוי הגוף
בריאות נפשית של נשים
מתודולוגיה
איסוף נתונים וריכוזם
תוצאות וניתוחן
בבליוגרפיה