הכשרת אחים ואחיות כקריירה שנייה

מזהה: 4809
מאמר חם

הקדמה

תפוסת האחים והאחיות הקיימת בישראל מהווה ללא ספק, תמונת ראי למצב המערכת הרפואית בישראל כולה, בשנת 2018 (OECD, 2018b). לפי דוחות אחרונים, בישראל קיימים רק חמישה אחים ואחיות לכל 1000 תושבים. מחצית מהמספר הממוצע של מדינות ה- OECD (OECD, 2018d). כדי להתמודד עם מצב זה, בישראל מקדמים בחום את קידומם של תכניות ׳הסבה׳, אשר תכליתן המרה של בעלי תואר לטובת הכשרה כאחים ואחיות, באמצעות הכשרה קצרה אך אינטנסיבית ביותר, המקשה על התלמידים ומביאה לאחוז נשירה גבוה במיוחד (Central bureau of statistics, 2018a). עקרונית, ההכשרה לתפקיד האח בישראל, כמו בשאר מדינות המערב, הינה הזדמנות קורצת לתפקיד בעל מעמד גבוה, וכמובן בעל משמעות. בפועל, תכניות ההכשרה עצמם, כמו גם תפקיד האחות בישראל, מוביל לשחיקה ובעיקר קושי להתמודד עם הדואליות של החיים המשפחתיים וחיי הקריירה האינטנסיביים של מערכת הרפואה בישראל.

בעבודת מחקר זו ביקשתי לבחון את אופי ומהות הבחירה ביציאה לקריירה שנייה, תוך ביצוע מחקר משולב המחבר בין מתודות כמותיות עם איכותניות, כדי להבין מהי משמעותה למעשה של ׳הסבה׳, וכיצד היא נתפסת על ידי קבוצות שונות הבוחרות או שאינן בוחרות לצאת לדרך זו.

 

רקע תיאורטי

העבודה התיאורטית עוסקת ברמה הסובייקטיבית-אינדיבידואלית, וברמה האובייקטיבית-מבנית. הרמה האובייקטיבית מבנית, מתייחסת לעבודתו של בורדייה, אשר עסק ב-׳שעתוק׳. השעתוק הינו האופן שבו המערכת החברתית, או המבנה החברתי, מסוגל לשרוד ולשמר את עצמו לאורך הדורות, כאשר ישנם מספר דגשים חשובים המשמעותיים במיוחד בחברה המערבית קפיטליסטית, שהינה מושא מחקר זה. 

125.00 ₪
סוג עבודה:
פרויקט
סוג מחקר:
עיוני
תגיות:
בריאות הציבור | רפואה
שנת הגשה:
2019
מספר מילים:
1982
היקף עמודים:
6
מספר מקורות:
15
בקשתך בביצוע....
הקפאת מאמרים - הסבר
לקוח שמעוניין למנוע מכירת עבודה ללקוחות אחרים, יכול לבצע זאת באמצעות הקפאת עבודה לפרק זמן מוגבל. כל מוצר דיגיטלי שנמכר מוקפא מידית ל-48 שעות ללא תשלום. בחלוף 48 שעות, ובמידה ולא רכשת הקפאה נוספת, המוצר הדיגיטלי יהיה זמין לרכישה על ידי משתמשים אחרים, לרבות אפשרויות הקפאה. לכןיש לקחת בחשבון שייתכן שלאחר סיום תקופת ההקפאה, המוצר לא יהיה זמין להקפאה נוספת משום שנרכש על ידי לקוחות אחרים ואף הוקפא על ידם לפרקי זמן ארוכים.

לא ניתן לרכוש מוצרים שהם בתקופת ההקפאה.