מטרת המחקר וחשיבותו:
מטרת המחקר היא למצוא האם יש קשר ארוך טווח בין צריכת קפאין בין הסיכון ללקות בשבץ מוחי אצל נשים בארצות הברית.
חשיבות המחקר נובעת מכך שמספר מחקרים קודמים הצביעו על קשר בין צריכת קפאין לבין סיכון מוגבר ליתר לחץ דם (hypertension), ויתר כולסטרול בדם (hypercholesterolemia).
שיטות המחקר:
מחקר פרוספקטיבי המתבסס על מידע שנאסף במשך 24 שנים, החל מ 1980.המידע כולל 83,076 נשים ללא היסטוריה קודמת של שבץ מוחי, מחלות לב או סרטן. אוכלוסיית המדגם נבחרה באופן אקראי.
משתנה החשיפה הוא צריכת הקפאין והתוצא הוא הסיכון ללקות בשבץ.
הערכת צריכת הקפאין
התבססה על 7 שאלונים שנערכו בשנים 1980, 1984, 1986, 1990, 1994, 1998 ו 2002. משתתפות המחקר נשאלו על צריכת הקפה והתה הממוצעת שלהן בשנה החולפת. מתוך מידע שהתקבל ממשרד החקלאות, חושבו ריכוזי הקפאין להלן:
137 מג' לכוס קפה, 47 מג' לכוס תה, 46 מג' לפחית משקה קל, 7 מג' לחטיף שוקולד
המשתתפות חולקו ל 5 קטגוריות:
פחות מכוס קפה לחודש
עד 4 כוסות לשבוע
5 עד 7 כוסות לשבוע
2 עד 3 כוסות ליום
יותר מ 4 כוסות ליום
השאלונים שימשו גם להערכת כלל הערך התזונתי של התזונה השנתית של המשתתפות.
הערכת מקרי שבץ
נעשתה לפי דיווח על מקרי שבץ בקרב המשתתפות לאחר השאלון הבסיסי של 1980. בכל מקרה של שבץ, קיבלו החוקרים רשות לבדוק את התיק הרפואי האישי של המשתתפת. מקרי השבץ סווגו לפי: שבץ איסכמי, שבץ המורגי ושבץ לא מוגדר.