לקות שמיעה היא ליקוי פיזי שכולל אובדן מלא או חלקי של יכולת השמיעה. לקות זו שיכולה לנבוע מלידה או מהשפעה חיצונית כלשהי, מקשה מאוד על האדם להתמודד עם הסביבה שלו. הוא מתקשה יותר לתקשר אם אחרים והדבר מדיר אותו מפעילות ענפה בחברה שבה הוא חי. כדי להתמודד עם הבעיה הזו, פותחו במהלך השנים עזרים שונים כדי לסייע לסובלים מלקות שמיעה. עזרים אלו יכולים להיות שיטות, כמו שפת הסימנים, או טכנולוגיות שונות שעומדות במוקד עבודה זו. עבודה זו תבקש לבחון את ההשפעה של הטכנולוגיות על נגישות של הסובלים מבעיות ליקויי שמיעה. שאלת המחקר של העבודה היא:
האם הטכנולוגיות לשיפור נגישות עבור הסובלים מליקויי שמיעה מסוגלת לסייע להם לתקשר בחברה בצורה יעילה יותר?
סקירת ספרות
מאפייני הלקות שמיעה
לקות שמיעה היא אובדן חלקי או מלא של יכולת השמיעה. לקות כזו יכולה להתרחש כבר מן המילה או בשלבים מאוחרים יותר של חיי האדם. ללקות השמיעה יש דרגות שונות אשר קובעות את היכולת של האדם לשמוע ולתקשר עם הסביבה שלו.
ספרות המחקר מראה כי אם לא מטפלים באובדן שמיעה ולא מספקים עבור בעיה זו אמצעים מסוימים שיכולים לסייע לאדם, הוא יכול לסבול מבעיות תקשורת מוגברות, בידוד חברתי ונפשי, או בעיות בריאות כמו חרדה ודכאון. הטיפול הנפוץ והמקובל ביותר לטיפול בבעיות של אובדן שמיעה הוא מכשירי השמיעה או עזרי השמיעה. ניתן לאבחן לקות שמיעה כבר מגיל צעיר מאוד של הולדת האדם.
מבוא
סקירת ספרות
מאפייני הלקות שמיעה
דרכי פיצוי ותיקון וסוגי טכנולוגיית הסיוע
טכנולוגיה ספציפית
ניתוח מאמר
סיכום
ביבליוגרפיה