איכות תזונה וסיכון לסרטן המעי הגס בקרב נשים

מזהה: 3543
מאמר חם

סיכום מאמר

Vargas, A. J., Neuhouser, M. L., George, S. M., Thomson, C. A., Ho, G. Y., Rohan, T. E., ... & Manson, J. E. (2016). Diet quality and colorectal cancer risk in the Women's Health Initiative Observational Study. American journal of epidemiology, 184(1), 23-32.‏

 

מבוא:

סרטן המעי הגז הוא הסרטן הנפוץ השלישי בארצות-הברית עם שיעור מיתה של 8%. מחקרים מראים קשר בין צריכה של בשר אדם וסיבים לסיכון לחלות בסרטן, אולם הקורלציה בין הגורמים אינה ברורה. ניתן לאמוד איכות תזונה על בסיס סטטיסטי את גורמי התפתחות על בסיס ניקוד אינדקס של איכות תזונה, שפותח על ידי משרד החקלאות האמריקאי והמכון הלאומי לסרטן, ולתרגם את התוצאות למדינות של בריאות ציבור. מטרת המחקר היא לבחון את הקשר בין הניקוד של ארבע אינדקסים של דיאטות ומקרים של תחלואה ומוות מסרטן המעי הגס בקרב 80,000 נשים לאחר המנופאוזה. 

 

שיטות מחקר:

מטרת המחקר: היא לבחון את הקשר בין הניקוד של ארבע אינדקסים של דיאטות (HEI-2010,

aMED, DASH ודיאטה מזרח-תיכונית אלטרנטיבית) ומקרים של תחלואה ומוות מסרטן המעי הגס בקרב 80,000 נשים לאחר המנופאוזה. 

השערות המחקר: יש קשר בין תזונה לבין סרטן המעי הגס.

אוכלוסיית המחקר: נבחרו 93,676 נשים בגילאי 50-97 בתקופת המנופאוזה מרחבי ארצות-הברית עם תוחלת חיים של יותר משלוש שנים. נשים שהיתה להן היסטוריה של סרטן או שחלו בסרטן המעי הגס בשנה הראשונה של המחקר, שלא השלימו את שאלון התזונה או שצרכו פחות מ-600 קלוריות או יותר מ-5000 קלוריות ליום הוצאו מהמחקר.

25.00 ₪
סוג עבודה:
סיכום מאמר
סוג מחקר:
עיוני
תגיות:
רפואה
שנת הגשה:
2017
מספר מילים:
984
היקף עמודים:
4
מספר מקורות:
1
בקשתך בביצוע....
הקפאת מאמרים - הסבר
לקוח שמעוניין למנוע מכירת עבודה ללקוחות אחרים, יכול לבצע זאת באמצעות הקפאת עבודה לפרק זמן מוגבל. כל מוצר דיגיטלי שנמכר מוקפא מידית ל-48 שעות ללא תשלום. בחלוף 48 שעות, ובמידה ולא רכשת הקפאה נוספת, המוצר הדיגיטלי יהיה זמין לרכישה על ידי משתמשים אחרים, לרבות אפשרויות הקפאה. לכןיש לקחת בחשבון שייתכן שלאחר סיום תקופת ההקפאה, המוצר לא יהיה זמין להקפאה נוספת משום שנרכש על ידי לקוחות אחרים ואף הוקפא על ידם לפרקי זמן ארוכים.

לא ניתן לרכוש מוצרים שהם בתקופת ההקפאה.