סרטן המעי הגז הוא הסרטן הנפוץ השלישי בארצות-הברית עם שיעור מיתה של 8%. מחקרים מראים קשר בין צריכה של בשר אדם וסיבים לסיכון לחלות בסרטן, אולם הקורלציה בין הגורמים אינה ברורה. ניתן לאמוד איכות תזונה על בסיס סטטיסטי את גורמי התפתחות על בסיס ניקוד אינדקס של איכות תזונה, שפותח על ידי משרד החקלאות האמריקאי והמכון הלאומי לסרטן, ולתרגם את התוצאות למדינות של בריאות ציבור. מטרת המחקר היא לבחון את הקשר בין הניקוד של ארבע אינדקסים של דיאטות ומקרים של תחלואה ומוות מסרטן המעי הגס בקרב 80,000 נשים לאחר המנופאוזה.
מטרת המחקר: היא לבחון את הקשר בין הניקוד של ארבע אינדקסים של דיאטות (HEI-2010,
aMED, DASH ודיאטה מזרח-תיכונית אלטרנטיבית) ומקרים של תחלואה ומוות מסרטן המעי הגס בקרב 80,000 נשים לאחר המנופאוזה.
השערות המחקר: יש קשר בין תזונה לבין סרטן המעי הגס.
אוכלוסיית המחקר: נבחרו 93,676 נשים בגילאי 50-97 בתקופת המנופאוזה מרחבי ארצות-הברית עם תוחלת חיים של יותר משלוש שנים. נשים שהיתה להן היסטוריה של סרטן או שחלו בסרטן המעי הגס בשנה הראשונה של המחקר, שלא השלימו את שאלון התזונה או שצרכו פחות מ-600 קלוריות או יותר מ-5000 קלוריות ליום הוצאו מהמחקר. נותרו 78,273 נשים שנערך עליהן מחקר לתקופה ממוצעת של כ-12 שנים עד ספטמבר 2012. 1.2% מתוכן חלה בסרטן המעי הגס ו-0.3% מהן נפטרו כתוצאה מכך.