מעשה באיכר בשם מאבריק במאה התשע עשרה. איכר זה סירב, כנהוג באותה התקופה, לסמן את עדר הפרות שלו בברזל מלובן. באותה תקופה. הסימון נועד היה להבדיל בין העדרים השונים ונקרא מיתוג. כך שהעדר הבלתי מסומן של מאבריק זוהה על ידי כל, כעדר שלו, וזאת משום שפרותיו היו תמיד חלקות ונטולות סימון והיוו סמל לרחמנותו של מאבריק. רעיון זה הוא העומד מאחורי מושג המיתוג. המיתוג הינו סימון על מנת לבדל מוצרים דומים והענקת משמעות למוצר הממותג. משמעות שהיא מעבר להבדלים החומרים או האיכותיים בינו לבין מוצרים אחרים (ורשבסקי, סיגן, 2002(.
השימוש של מיתוג על ידי עסקים גדולים הוא לא רעיון חדש. ההיסטוריונים מסכימים כי מיתוג עסקי כבר קיים מעל 100 שנים ((The Economist, 1988. במהלך שנים אלו המיתוג התפתח והפך להיות מרכיב מרכזי באסטרטגיה השיווקית. יישומי המיתוג ושימושיו ממשיכים להתפתח עד היום במגוון וריאציות. למרות שההתמקדות של מיתוג עסקי השתנתה בשני העשורים האחרונים, החשיבות של המיתוג הקהילה העסקית של הצרכן לא פחתה (Hambleton, 1987). ולכן קיימת חשיבות רבה לבחינת תחום זה, וזאת על מנת לבחון את תחום המיתוג העסקי ולשפר את אסטרטגיות השיווק בהתאם למשק העדכני.
המותגים מקיפים את כל תחומי הצריכה בחיי האנשים: ROLEX ו- CASIO בתחום השעונים,מרצדס ו BMW- בתחום התחבורה, DIESELו GAP- בתחום הביגוד וכן הלאה. מותגים מובילים אלו ואחרים מייצגים משמעות תרבותית וחברתית רחבה יותר מאשר איכותם או הבדלם ממוצרים אחרים .(Grassl, 1999)
1 מבוא
2 רקע תיאורטי
2.1 מהו מותג?
2.2 נאמנות מותג
2.3 שם המותג
2.4 דירוג מותג
2.5 מותגי יוקרה לעומת מותגי פרמיום
3 רציונל המחקר והשערות
4 שיטה
4.1 אוכלוסיית המחקר
4.2 כלי המחקר
4.3 הליך המחקר
4.4 שיטת עיבוד הנתונים
5 ממצאים
6 סיכום ומסקנות
7 בביבליוגרפיה
8 נספחים
8.1 נספח א: שאלון המחקר. 26
8.2 נספח ב': פלטי spss. 29