פעולת רכישה, מיזם או השתלטות של חברה בינלאומית בארץ יעד, השונה מארץ המקור של החברה, הפכה להיות חלק אינטגראלי בעולם העסקים המודרני והגלובאלי) Saparovas, 2016) פעולה כזאת תתבצע על ידי הקמת חברות חדשות מאפס, מיזוג חברות קימות בארץ היעד או השתלטות עליהן ורכישתן. דפוס הפעילות המרכזי לאופן הביצוע יכול להיות בשני מסלולים מרכזיים: ניהול משותף (Joined Venture), או בעלות מלאה (Fully Owned). כאשר ההבדלים ביניהם קשורים לאופי הבעלות- בעלות חלקית שיכולה להיות פסיבית או בעלות מלאה שחייבת להיות אקטיבית
העבודה עוסקת בתחום זה שנחקר רבות בספרות הניהולית-מקצועית אולם קיים עדיין מרחב פעולה לשיפור וביצוע הפרדה עדינה יותר בממצאים ובתאוריות המחקר. קיים עדיין מחסור בנתונים המגדירים את הקשר בין מהות הכלכלה ואופי השוק במדינת היעד לבין רמת החוזק של הפרמטרים המוסדיים ומכאן לאופי השפעתם על תהליך קבלת ההחלטות בחברה להחלטה על כיוון ודפוס החדירה הרצוי (Saparovas, 2016).
חברה בינלאומית המתכננת חדירה לשוק חדש שאינו במדינת המקור של החברה וזאת בעזרה של השקעות זרות, עומדת בפני החלטה לביצוע באחד משני דפוסי פעולה מרכזיים: הכיוון הראשון הינו רכישה של בעלות על חברה מקומית שכבר מבוססת ופועלת במדינה. ברכישה מסוג זה יש שני מסלולים אפשריים.
הבחירה במסלול הראשון, אשר קשור לנושא עבודה זו, מוגדרת על ידי תצורת מבנה ההשקעה בפועל. דרך בניית המפעל /מערך הייצור מאפס (Greenfield) או דרך רכישה (Acquisition), של ארגון או חברה הקיימת בשטח.
מבוא
פרק ראשון: גורמים מוסדיים במדינת היעד הנבחרת
גורמים מוסדיים – הגדרות וסקירה
רגולציה
רגולציה וגלובליזציה
פרק שני: כיוון ודפוס הפעילות הנבחר לכניסה לשוק היעד
פרק שלישי : השפעתם של גורמים מוסדיים על דפוסי חדירה
דיון
ביבליוגרפיה