udworth, M. H., Latham, G. P., & Manroop, L. (2015). Looking forward to performance improvement: A field test of the feedforward interview for performance management. Human Resource Management, 54(1), 45-54.
שאלה 1:
המאמר דן בשתי שיטות להערכת עובדים והשפעתן של שיטות אלה על הפרודוקטיביות של העובדים. המאמר בוחן את יעילות הריאיון המקדם (feedforward interview, FFI) מול הערכת ביצועים "מסורתית" הכוללת מתן משוב. מטרתו העיקרית של המאמר היא להראות ששיטת ה-FFI יעילה יותר בהגברת אפקטיביות העובדים מעל הממוצע, בהשוואה להערכה המסורתית, מתוך ההבנה כי אנשים משגשגים ומצליחים כאשר הם מבינים את דפוסי ההצלחה שלהם ולומדים כיצד להרחיבם מעבר לקונטקסט ספציפי.
שאלה 2:
במחקר זה, החוקרים בחנו את האפקטיביות של שיפור הביצועים לאחר הריאיון המקדם (FFI) בעבודה של העובדים וביצועיהם, ביחס לביצועיהם לאחר הערכה מסורתית. החוקרים שיערו כי עובדים אשר עברו FFI יעבדו בצורה אפקטיבית יותר לעומת עובדים אשק קיבלו את ההערכה המסורתית.
שאלה 3:
מערך המחקר הינו מערך ניסויי, בעל קבוצת ניסוי אחת וקבוצת ביקורת מסוג השוואתי. קבוצת הניסוי היא עובדים שעברו FFI וקבוצת הביקורת היא עובדים שעברו הערכה מסורתית.
שאלה 4:
במאמר זה בוצעו מספר ניתוחי נתונים. ראשית, בוצע ניתוח Covariance לבחינת הבדלי האפקטיביות בין קבוצת ה-FFI לקבוצת ההערכה המסורתית, כאשר ההוגנות הנתפסת של המנהל הוחזקה כקבוע. לאחר מכן בוצע ניתוח פירסון לבחינת הקשר בין אפקטיביות העובדים לבין ההוגנות ולבסוף נערך הניתוח העיקרי, רגרסיה היררכית לבחינת הקשר בין אפקטיביות העובד לבין שיטת ה-FFI ולבין תפיסת ההוגנות.