ההון האנושי הוא הבסיס של כל גוף עסקי. בעולם עסקי תחרותי, בו ישנה תחרות על עובדים טובים, ישנה חשיבות גדולה להבנת המקום ממנו באים העובדים ולצרכיהם ולציפיות שלהם, בכדי לשמר את העובדים לטווח ארוך לשביעות רצונם ולשביעות רצונו של הארגון. עבודה זו עוסקת באחד האילוצים המשמעותיים שקיימים לעובדים, ובמיוחד לאמהות עובדות, הלא הוא קונפליקט עבודה-בית. בעולם המודרני בו אנו חיים כיום, רבים רואים במקום העבודה יותר מאשר מקור פרנסה במובן הצר של המילה, אלא משקיעים בעבודה בכדי לבנות קריירה ולהגיע למימוש עצמי. על מנת לעשות זאת, נדרשים כיום העובדים והעובדות להשקיע יותר ויותר שעות במקום העבודה, ולהפנות את תשומת הלב ואת האנרגיות לבניית הקריירה (בנק ישראל, 2006).
על תשומת ליבו של העובד והעובדת בעולם המודרני מתחרים הן מקום העבודה והן משפחתו והדבר יוצר קונפליקט. קונפליקט זה בא לידי ביטוי במיוחד אצל אמהות עובדות. הקדמה בעולם המערבי ובמיוחד בתחום ההיי-טק, הביאה איתה מציאות שבה מחד שעות העבודה של הנשים הולכות ומתארכות ונעשות דומות לאלו של הגברים, ומאידך עדיין מצופה מהן למלא את המטלות המסורתיות במשק הבית ובטיפול בילדים (יזרעאלי, 2001).
ישנו שוני בין מגזרים שונים בישראל הן בשיעור הילודה והן ביחס ליציאת האישה העבודה למקומה במשק הבית. הנחת העבודה היא כי אצל אמהות עובדות בעלות מאפיינים שונים, הקונפליקט המתואר לעיל יקבל זוויות מעט שונות. מחד, ככל ששיעור הילדים גדל, חל צורך גדול ביציאת האישה העבודה לצורכי פרנסה. מאידך, ישנו רצון משמעותי יותר שהאישה תטפל בילדים, במיוחד במגזרים שמרניים שאינם מעודדים את יציאתה של האישה לעבודה מלכתחילה (פיכטלברג, 2004; קוליק 2012).
מבוא
סקירת ספרות והשערות מחקר
נשים בשוק העבודה
קונפליקט בית עבודה
חלוקת תפקידים בספירה הביתית
נשים עובדות בישראל
נשים נוצריות ומוסלמיות בישראל
נשים דרוזיות בישראל
נשים יהודיות בישראל
נשים ערביות מול יהודיות ביחס לקונפליקט בית-עבודה
השיטה
המדגם
כלים
הליך
ממצאים
דיון סיכום ומסקנות
ביבליוגרפיה
נספחים