משולם, א', גרנות, נ'.(2016). תפקיד משאבי אנוש בהחדרת חדשנות לארגון
עבודתי המעשית הייתה במחלקת משאבי אנוש של מפעל טבע נאות בקיבוץ נאות מרדכי. במסגרת עבודתי המקצועית פקדתי את המפעל במשך יום אחד בשבוע. במסגרת העבודה עזרתי למחלקות שונות בניהול השוטף של פעילויות שונות במסגרת הארגון. בתחילת כל יום הייתי נפגשת עם הסמנכ"לית של הארגון ובמעמד פגישה זו הייתי מקבלת דיווח בנוגע לכל הפעילות אשר עתידה להתרחש במהלך היום ובהמשך השבוע.
אחד הדברים הבולטים אשר נאמרו לי בתחילת עבודתי המעשית הייתה כי עיקר החשיבות של עובדים חדשים או עובדים אשר מגיעים מבחוץ היא הזווית האחרת שבה הם בוחנים דברים ורואים את הדברים. המנהלת אשר קיבלה אותי לתחילת העבודה ביקשה ממני בתחילה להתרשם באופן כללי מדרך העבודה ולמצוא דרכים שבהם יהיה ניתן לשפר או לייעל את דפוסי העבודה במקום, אם אזהה כאלה. בקשה זו עולה בקנה אחד עם מגמות חדשות בתחום הניהול של הארגון בכלל וארגון עובדים בפרט. מחקרים ציינו כי חדשנות הינה המפתח העיקרי להצלחת הארגון בשמירה על יתרונו התחרותי.
בניגוד לעבר, מנהלים לא חוששים מפני דעות שונות או דרכי ראייה אחרות, אלא מעודדים אותם. במחקר אשר נערך בשנת 2013 נעשה סקר בין מנכ"לי ארגונים שונים. הם הצביעו על חדשנות על כעל אחד מן האתגרים הגדולים אשר עומדים בפניהם. החדשנות עבורם היא המנבא החשוב לצמיחת הארגון ולכן הם שמים דגש גדול עליו. יש לזכור כי יכולת החדשנות של הארגון טמונה במידה רבה בדמיון וביצירתיות של עובדי הארגון(משולם וגרנות, 2016).