תחום הבינה המלאכותית (Artificial Intelligence) נולד מתוך מדעי המחשב ופרץ קדימה בעשורים האחרונים במיוחד לאור ההתפתחות האדירה בתחומי יכולות המחשוב ואחסון ומיון של בסיסי נתונים בהיקפים עצומים. מערכות המבוססות על בינה מלאכותית הולכות ותופשות חלק גדל והולך בכל תחומי החיים המודרניים בעסקים, במסחר, לוגיסטיקה, רפואה, הנדסה וכמובן ביישומים צבאיים ההולכים ומשתכללים וכבר שינו כמעט לחלוטין את שדה הקרב המודרני.
הנושא של בינה מלאכותית החל לקרום עור וגידים רק באמצע המאה הקודמת ולמרות שמדענים וחוקרים רבים הטילו ספק ביכולות לבנות מערכות כאלו, 70 שנה לאחר מכן אנו עדים להתפתחות המואצת והבלתי נתפשת כמעט בתחום. עם זאת השאלות המרכזיות עדיין נשארו ללא מענה מספק. האם נוכל "ללמד" מערכות בינה מלאכותית לחשוב כבני אדם והאם קיימת אפשרות להגדרת מערך שיקולים וחשיבה אתי בדומה לחוקי האתיקה האנושיים על מנת למנוע מהמכונות החושבות לקבל החלטות לא מוסריות ולא אנושיות ולפעול בעתיד כנגד האנושות..
לצד התועלות המרובות, קיים גם מספר לא קטן של איומים כגון פגיעה בפרטיות, אובדן מקומות עבודה עקב תפישת משרות על ידי רובוטים, שימוש להטיית דעת הקהל ופגיעה בדמוקרטיה, מניעת תחרותיות בשוק המסחרי, ניצול לרעה של המערכות על ידי טרור סייבר ושימוש לא אתי במערכות צבאיות כנגד אוכלוסייה אזרחית ובמיוחד החשש משימוש במערכות צבאיות כאלו על ידי משטרים רודניים וטרוריסטים.
מבוא
הגדרה
שימושים בטכנולוגית בינה מלאכותית
סכנות ואיומים בשימוש בבינה מלאכותית
דיון - סכנות ואיומים בשימושים בבינה מלאכותית
סיכום