משחק מכיל שחקנים, אסטרטגיות (פעולות) ותשלומים, אשר התשלום של כל שחקן במשחק תלוי באסטרטגיה בה הוא בוחר ובאסטרטגיות הנבחרות על ידי השחקנים האחרים.
תורת המשחקים היא ענף שמאגד לתוכו את עולם המתמטיקה, הפסיכולוגיה והכלכלה, התאוריות בתחום מעניינות במיוחד, ועוזרות לנתח כיצד ניתן להגיע לפתרונות יצירתיים בעלות נמוכה לניהול סכסוכים, קונפליקטים, אי הסכמות וכד'.
חקירה של התנהגויות היריבים במסגרת תורת המשחקים באמצעות כמה מודלים כלכליים מתועדים הניתנים לחישובים וניתוחים מתמטיים מאפשרת חיזוי של פעולות המשתתפים.
דרך תורה זו ניתן "לפתור" את המשחק ולזהות בו את דרכי הפעולה הצפויות של השחקנים דבר שעשוי להיות מאד יעיל ורווחי ובעל משמעות כלכלית במציאות.
המודל של טאלוק מראה כי ההסתברות לנצח כשיש שני שחקנים היא עלות המאמץ של השחקן לחלק לעלות של שני השחקנים האחרים ואז התגמול מהניצחון יהיה בעצם- ההסתברות לניצחון כפול גובה הפרס המיוחל פחות עלות המאמץ שהושקעה.
ואילו שווי משקל נאש במודל של טאלוק לדוגמה אם מדובר בשני שחקנים סימטריים תביא להסתברות של 0.5 עבור כל שחקן כאשר ותוחלת הרווח תהיה רבע מהפרס עליו מתמודדים.
הפיתוחים השונים של תאוריות תורת המשחקים מראה כיצד בכל תקופות ההיסטוריה עושים שימושיים פולטיים כאלו ואחרים בכל מיני דרכים כדי לנהל סכסוך בחסכון של עלויות וכיצד מאומצות תפישות מתוך שיקולים כלכליים, פסיכולוגיים מתמטיים.
סקירה ספרותית
להלן יובאו ארבעה מאמרים מתחום תורת המשחקים שמראים ותומכים מזוויות נוספות בהיבטים נוספים של חיזוי ואינטרסים כלכליים בניהול קונפליקט.
הקדמה
סקירה ספרותית
סיכום המאמר
תרומה אישית
סיכום
ביבליוגרפיה