מחקר זה עתיד לגבש תמונה בהירה וברורה יותר למונח "מנהיגות ברת-קיימא" והאופן שהיא יכולה לחולל שינוי. אי לכך, שאלת המחקר נוסחה באופן הבא: כיצד באה לידי ביטוי מנהיגות ברת קיימא ומהי מהותה, מאפייניה וסגנונה? וכיצד היא יכולה לחולל לשינוי חברתי וסביבתי חיובי?.
בשנים האחרונות אנו רואים מגמת עלייה בדיון אודות מנהיגות ברת-קיימא או מנהיגות לקיימות. מנהיגות ברת-קיימא הינה תולדה של סוגיות מפתח שהתעוררו בשנים האחרונות – חברתיות וכלכליות, כגון: קידום הבריאות, המלחמה בעוני וקבלת החלטות המבוססות על פיתוח סביבתי. הצורך בחיזוק קבוצות אוכלוסייה שונות: ילדים, נשים ועובדים. סוגייה מרכזית נוספת היא נושא שינויי האקלים וההתחממות הגלובלית. מנהיגות שמכירה בצורך בהשקעה מתמשכת בכל הסוגיות הללו הינה מרכיב מרכזי בקידום החברה האנושית וטיפוחה (Grooms & Reid-Martinez, 2011).
נושא המנהיגות ברת-קיימא החל להיחקר בזירה האקדמית ולצבור תאוריות וגישות אודותיו (Peter & Swilling, 2014). לנוכח העובדה כי מדובר בנושא חדש, קיים בלבול רב בהבנתו והגדרתו, מה שמביא להיעדר בהירות סביב הנושא ומספר לא מבוטל של דעות, עמדות, גישות ותאוריות. מתוך כך, הרציונל שעומד בבסיס מחקר זה הינו הצורך בהרחבת הנושא ובחינה מעמיקה אודות מנהיגות ברת-קיימא – מאפייניה, סגנונה ומהותה. מחקר זה עשוי לשפוך אור על הנושא ולספק לנו הבנה מעמיקה ובהירה יותר אודותיו, וכן עשוי לסייע לגורמים הרלוונטיים בהכשרה ולימוד התחום.
מבוא
סקירת ספרות
1. מנהיגות ברת-קיימא
1.1 מנהיגות – המשגה
1.2 קיימות ומנהיגות ברת-קיימא – המשגה והתאוריה
2. מנהיגות ברת-קיימא לעתיד טוב יותר
2.1 מהות, מאפיינים וסיבות לקיומה
2.2 מנהיגות ברת-קיימא – מאפיינים , תכונות וסגנונות
דיון וסיכום
ביבליוגרפיה