גלובליזציה וטכנולוגיזציה:
החל מהעשור האחרון של המאה העשרים חלו שינויים במקצועות הקיימים לאור שינויים טכנולוגיים, אשר הובילו לשינוי בכושר הייצור כמו גם המעבר משיטות ייצור המוניות (פורדיזם) לשיטות ייצור איכותיות. במקביל, וכחלק מהגלובליזציה התחוללו שינויים בתחום המחשוב והתקשורת שאיפשרו תקשורת קלה וזמינה בין חלקי העולם השונים ובכך הקטינו את חשיבות המיקום הגיאוגרפי של העובד. חלק מהשינויים ניכרים כבר היום ואילו אחרים צפויים לבוא לידי ביטוי בעתיד (סומך וחאלד, 2017)
מהפיכת הידע של שלהי המאה העשרים מייצגת את התהליכים המהירים ביותר אשר שינו את חיי האדם ואת שוק העבודה, כתוצאה מיישומים של טכנולוגיה ומדע (תושב אייכנר, 2009; סומך וחאלד 2017). אחד הביטויים של מהפכה זו היא הצמדת ״מחשב לכל מכשיר״, דהיינו מיחשוב מנגנוני בקרה מתוחכמים ויצירת מערכות מלאכותיות, אשר תוכלנה לבצע משימות, אשר דורשות מיומנות ואולי אפילו תבונה או בינה מלאכותית (תושב אייכנר, 2009). המהפכה מתרחשת בשלושה תחומים מרכזיים: עיבוד נתונים (מהפכת המחשב); אלקטרו-אופטיקה; והנדסה גנטית. השינויים אינם רק כמותיים אלא גם איכותיים: אנו מצויים בעידן האינפורמציה, המוצר הוא מידע והידע מכפיל את עצמו (תושב אייכנר, 2009)
ההתפתחויות הטכנולוגיות גדלו והטכנולוגיה המתוחכמת המבוססת על מחשבים ועל תעשייה עתירת ידע, תצבור תאוצה ותשנה את עולמנו. בעקבות השימוש במחשבים וברובוטיקה במקום מקומות עבודה המבוססים על חקלאות, תעשייה או שירותים, העבודה תבסס על מחשב אישי, תשתית של תקשורת ואינטרנט.