יישום תהליך ה-S&OP בצורה מוצלחת מחייב מדידה של מספר מדדי ביצוע מרכזיים (KPI - Key Performance Indicators). הארגון בשלב הראשון מגדיר מהם מדדים אלו ולאחר מכן קובע כיצד לעקוב ולפקח עליהם, והתכנון מתבצע מנקודת מבט של השפעת שינויים בתוצאות על מדדי הביצוע. מסיבה זו, אחד המאפיינים החשובים של תהליך S&OP יעיל הינו מדדי ביצוע רלוונטיים ומעקב שוטף אחר רמת הביצועים במדדים אלו.
מסיבה זו, ארגון המטמיע תהליכי תכנון תפעול ומכירות צריך לשים דגש רב על בחירת מדדי הביצועים הנכונים עבורו. מדדים אלו הינם בדרך כלל מדדי ביצוע פיננסיים ומדדי ביצוע תפעוליים. (Debashis, 2015).
Debashis (2015) מסביר, כאמור, כי קיימים שני סוגים של מדדי ביצוע מרכזיים – מדדי ביצוע פיננסיים, כגון רווחיות ושולי רווח, וכן מדדי ביצוע תפעוליים. על מדדי הביצוע התפעוליים נמנים המדדים הבאים:
OTIF – ON Time in Full - מדד זה הינו מדד לוגיסטי לביצועי שרשרת האספקה. הוא לרוב מיוצג באחוזים ומשקף האם ובאיזה שיעור הצליח הארגון לספק ללקוחותיו את הכמויות הנדרשות מהמוצר ובאיכות הנדרשת בטווח הזמן שבו הלקוח ציפה לקבלן. בחברות בנות OTIF גבוה, שמתבטא באחוז גבוה של המוצרים שהגיעו ללקוח מתוך סך המוצרים שנשלחו, נהוג לומר כי הביצועים הלוגיסטיים של החברה הצליחו להשיג את ציפיות השירות של הלקוחות. בכדי להגיע לרמה גבוהה, על החברה להניב ביצועים גבוהים לאורך שרשרת האספקה, לרבות רישום הזמנות, רכש, ספקים, מחסנים, תחבורה ועוד.