השיטה שבה תבוצע הערכת שווי של חברת רמי לוי בע"מ הינה שיטת היוון תזרים המזומנים (DCF Discounted Cash Flows) . מדובר בשיטה הנפוצה ביותר להערכת שווי חברה וכי בשיטה זו מעריכים את שווי החברה באמצעות היוון תזרימי המזומנים שהחברה צפויה להפיק בשנים הקרובות.
לפי שיטה זו, מעריכים את שווי החברה תחת ההנחה שהעסק ימשיך להתקיים עד אינסוף כלומר תחת ההנחה כי מדובר בעסק חי. הערכת שווי בהתאם לשיטת ה- DCF מבוצעת בשלבים כמפורט להלן:
קביעת תקופת התחזית המפורטת
הערכת שווי דורשת בניית תחזית תזרימי מזומנים עד אינסוף אולם בשל הבעייתיות הכרוכה בבניית בחיזוי זרם עתידי של תזרימי מזומנים לתקופה כה ארוכה, מקובל בפרקטיקה להכין תחזית לתקופה שלא תעלה על חמש שנים ולאחר מכן מניחים הנחה כלשהי לגבי ההתנהגות העתידית של תזרים המזומנים עד לאינסוף אשר קוראים לו הערך טרמינלי Terminal Value)) ובדרך כלל הוא מהווה את המרכיב העיקרי בחישוב שווי הפעילות.
בניית התחזית המפורטת לתקופה שנקבעה
תחזית תזרמי המזומנים בנויה מתקופת התחזית המפורטת, שבדרך כלל מורכב מתחזית של חמש שנים. בתקופה זו יש להכין תחזית תזרים מזומנים מפורטת לגבי תזרימי המזומנים התפעוליים שהפעילות צפויה לייצר במהלך תקופה זו. את התזרים התפעולי ניתן לחלק אותו לחלקים העיקריים שלהלן:
רווח תפעולי צפוי לפני מס – את הרווח התפעולי הצפוי לפני מס נחשב על פי נתוני ההכנסות וההוצאות הצפויות בשנות התחזית המפורטת, כאשר בשורה התחתונה יש לנו את הרווח התפעולי לפני מס.