קונפליקט הוא תופעה בלתי נפרדת מהקיום האנושי, אנחנו חווים אותו בסיטואציות וגרסאות שונות עשרות אם לא מאות פעמים, במהלך חיינו. במידה רבה, האופן בו אנחנו בוחרים ליישב סכסוכים, משקף במידה רבה את ההשקפות, המטרות, התפיסות והקונספציות שלנו על החיים ועל העולם בכלל. בעבודת כתיבה זו, אתחכה אחר מספר גישות שונות ליישוב סכסוכים, באמצעות הצגת הרעיון המרכזי ולאחריו ניתוח של קונפליקט ידוע ומוכר לכל, בין הסתדרות הנמלים למדינה.
תחילה, אחקור את נושא זיהוי האינטרסים החבויים, המסתתרים מאחורי היעדים המוצהרים של כל אחד מהצדדים, בתהליך המשא ומתן ואנסה לזהות את האינטרסים החבויים בקונפליקט בין הסתדרות הנמלים למדינה. לאחר מכן, אגש לבחון סגנונות אסטרטגיה שונים ואסקור בהרחבה כיצד ניתן ליצור ערך משותף, באמצעות ניצול ההבדלים בין הצדדים.
בהמשך, אנסה לאתר את ההבדלים, בעלי הפוטנציאל לייצר רווחים משותפים, בסכסוך הנתון. לאחר מכן אבחן באיזה אופן התנהגות אנושית משפיעה על תהליכי משא ומתן וכיצד נושא זה בא לידי ביטוי בקונפליקט, בין הסתדרות הנמלים למדינה. ולבסוף, אסקור בהרחבה את אמות המידה לבחינת טיב הסכסוך ואמנה את ההליכים המרכזיים בניהול ויישוב סכסוכים. בנוסף, אנסה להבחין באמות המידה החשובות ביותר בקונפלקיט הנדון, ואתחקה באמצעותם אחר ההליך הנכון והמתאים ביותר ליישוב הסכסוך הנדון.
מבוא
הצגת הקונפליקט
אינטרסים
אסטרטגיה
התנהגות אנושית בתהליכי משא ומתן
התערבות צד שלישי
סיכום
ביבליוגרפיה
נספחים