השמנת יתר היא אחת מהבעיות הבריאותיות הגדולות ביותר בעולם בעשורים האחרונים. בהתחלה היתה זו בעיה של המדינות המערביות בלבד, אבל עם השנים הבעיה הזאת הולכת ונהיית נפוצה יותר בעולם, ולמעשה כעת היא מוכרת כמעט בכל מדינות העולם. למעשה, השמנת יתר מוכרת כיום כגורם שעומד ברקע של גורמי המחלה והמוות הנפוצים ביותר בעולם כולו. בעיקר הכוונה היא למחלות לב ולסכרת מסוג 2 (סכרת מבוגרים), אבל לא רק להם. (וואלה, 2020). השמנת יתר פוגעת בשורה ארוכה של מנגנונים בגוף, ובינהם גם המערכת החיסונית, והשנה התברר שהיא גם הגורם המוביל בעולם לסיבוכים ממחלת הקורונה (וואלה, 2021).
הגורם העיקרי להשמנת היתר בעולם הוא סוכר. סוכר יכול לבוא בצורות שונות מאד, מסוכר לבן ועד פחמימות מורכבות כמו עמילן שנמצא בתפוחי אדמה או בחיטה. במידה מסוימת, קיים נזק בכל שימוש בפחמימות, אבל לגבי הפחמימות המורכבות יש גם תועלת רבה, והשימוש הרצוי הוא מאוזן. סוכר נקי, לעומת זאת, גם אם יש בו תועלת מסוימת במקרים מסוימים, נחשב כיום כחומר מזיק ביותר, שיש להימנע מהשימוש בו ככל האפשר (טרבלסי, 2014)
בנוסף לכך, גם חומרים אחרים שנמצאים במזון תורמים להשמנת יתר, והעיקריים בינהם הם שומן רווי ונתרן, שהוא מרכיב של מלח. כל החומרים האלו הם חומרים נחוצים לגוף שמצויים בסוגים רבים של מוצרי מזון באופן טבעי. אבל יצרני מזון מוסיפים אותם בכמויות גדולות למזון מעובד שהם מייצרים.
מבוא
פרק 1 תוספי מזון בראי תחליפי המוסר
פרק 2 עקרונות מוסריים לשאלת תוספי המזון
פרק 3 הקוד האתי
סיכום
ביבליוגרפיה