לעתים רבות, קיימות מחלוקות בין רשויות המס לבין משלמי המיסים בנוגע להכנסות המדווחות על ידי משלמי המיסים לרשויות המס. מחלוקות כאמור בין הכנסה חשבונאית לבין הכנסה לצורכי מס, יכולה לנבוע בעיקר משוני באופן ההכרה בהכנסה לצורכי מס לעומת ההכרה בהכנסה מבחינה חשבונאית.
נושא ההכרה בהכנסה מעלה שתי סוגיות עיקריות, הראשונה קשורה לעיתוי ההכרה בהכנסה והסוגייה השניה קשורה לסכום שבו ההכנסה תוכר. לפי תקן חשבונאות בינלאומי IAS18 בנושא "הכנסות" (להלן – "התקן"), הכנסות ימדדו לפי השווי ההוגן של התמורה שהתקבלה או התמורה שהישות זכאית לקבל. כמו כן, התקן מגדיר את המושג "שווי הוגן" שהוא למעשה המחיר שהיה מתקבל ממכירת נכס או שהיה משולם להעברת התחייבות בעסקה רגילה בין משתתפים בשוק המועד המדידה.
בעולם הדיווח הכספי, נתקלים לא אחת במושגים הכנסות, הוצאות, רווחים והפסדים. הבנת מושגים אלה לעומק ועמידה על ההבדלים ביניהם, הינו תנאי הכרחי לצורך הצגה נאותה של הדוחות הכספיים של הארגון, דוחות שאמורים לספק מידע חשוב לקשת רחבה של משתמשים בדוחות הכספיים לרבות גורמים פנים ארגוניים כגון הנהלת הארגון ועד לגורמים חיצוניים כגון משקיעים, רגולטורים וספקים.