השאלה הכלכלית - מה הפתרון הנכון עבור שוק העבודה הישראלי בהיבט של חובת גיל פרישה?

מזהה: 1749
מאמר חם

גיל פרישה – רקע

סעיף 4 בחוק גיל פרישה קובע (חוק גיל פרישה, תשס"ד-2004):

גיל פרישת חובה

4.       הגיל שבהגיעו אליו ניתן לחייב עובד לפרוש מעבודתו בשל גילו, הוא גיל 67 לגבר ולאישה (בחוק זה – גיל פרישת חובה).

נדמה לנו שנושא היציאה לגמלאות הוא עתיק יומין, אך אין זה כך, חובת הפרישה היא "המצאה" של אמצע המאה ה-20. עד סוף המאה ה-19 אנשים עבדו עד אשר לא יכלו יותר לעבוד. הגישות וההסדרים שגיבש ביסמרק בסוף המאה ה-19, וחוקי הפרישה המנדטורית אשר אילצו אנשים מבוגרים לצאת ממעגל העבודה, התאימו לצורכי החברה בתקופה ההיא, אך אולי אינם מתאימים עוד למציאות של היום. החוקים האלה נחקקו על רקע ייתור כוח עבודה אנושי בעקבות האוטומטיזציה ופיתוח טכנולוגיות חדשות, העברת מפעלים ממדינות מפותחות למדינות מתפתחות וייחוס תפוקת עבודה נמוכה לקשישים (אלון, גולנדר וכרמל, 2013).

מבחינת שיקולים כלכליים על פיהם יש להוציא אנשים מזדקנים ממעגל העבודה עקב עלותם הגבוהה למעביד ותרומתם הפוחתת למקום העבודה גרמו לכך שבשנות ה-80 וה-90 של המאה ה-20, אנשים קיבלו עידוד לפרוש כבר בשנות החמישים לחייהם. בעקבות מגמות אלה, ברוב המדינות המפותחות ירד הגיל הממוצא של המועסקים במשק. בישרל שיעור ההשתתפות של מבוגרים מגיל 65 ומעלה במעגל העבודה בשנת 1970 היה כפליים מאשר בשנת 2007. שיעור עולה זה של פורשים עקב חוקי הפרישה המנדטורית הוא נטל כלכלי כבד על החברה משום שהוא גורם לאובדן של כוח עבודה מיומן, מנוסה וחדור מוטיבציה. 

555.00 ₪
סוג עבודה:
סמינריון
סוג מחקר:
עיוני
תגיות:
התנהגות ארגונית | כלכלה ומימון | מדעי המדינה ויחב"ל
שנת הגשה:
2015
מספר מילים:
8899
היקף עמודים:
32
מספר מקורות:
25
בקשתך בביצוע....
הקפאת מאמרים - הסבר
לקוח שמעוניין למנוע מכירת עבודה ללקוחות אחרים, יכול לבצע זאת באמצעות הקפאת עבודה לפרק זמן מוגבל. כל מוצר דיגיטלי שנמכר מוקפא מידית ל-48 שעות ללא תשלום. בחלוף 48 שעות, ובמידה ולא רכשת הקפאה נוספת, המוצר הדיגיטלי יהיה זמין לרכישה על ידי משתמשים אחרים, לרבות אפשרויות הקפאה. לכןיש לקחת בחשבון שייתכן שלאחר סיום תקופת ההקפאה, המוצר לא יהיה זמין להקפאה נוספת משום שנרכש על ידי לקוחות אחרים ואף הוקפא על ידם לפרקי זמן ארוכים.

לא ניתן לרכוש מוצרים שהם בתקופת ההקפאה.