קיימות מספר דרכים למימון חוב של חברה. בעבודת מחקר זו, נבחנו דרכי המימון השונות של חברות תוך התמקדות באיגרות חוב, מהי איגרת חוב והגורמים המשפיעים על הנפקת האיגרת, מהן הסיבות להשקעה באיגרות חוב ומהו הסדר חוב והשפעתו על שוק האג"ח. כאשר חברה מעוניינת לגייס מזומנים לצורך מימון פעילותה השוטפת, לרוב יעמדו בפניה שתי אופציות יעילות: האחת היא לבחור בבנקים ומוסדות פיננסיים ולקחת מהם הלוואה, ושניה היא להנפיק איגרת חוב לציבור.
איגרת חוב הינה שטר התחייבות המונפק על ידי החברה על מנת לקבל הלוואה כספית. אג"ח היא למעשה התחייבות חוזית בין מקבלת ההלוואה – החברה, לבין נותני ההלוואה – ציבור המשקיעים. בשטר ההתחייבות מצוינים פרטי ההלוואה, ערכה הכספי, תשלומי קרן לפרעון ההלוואה, הריבית שמשלמת החברה כנגד ההתחייבות וההצמדה של ההלוואה למדד מסוים.
שני סוגים של איגרות חוב הן איגרות חוב קונצרניות (חברתיות) ואיגרות חוב ממשלתיות. איגרת חוב קונצרנית היא איגרת חוב שחברה מסוימת מנפיקה על מנת לממן את חובותיה לנושים, ואיגרת חוב ממשלתית היא איגרת חוב שמנפיקה מדינה מסוימת על מנת לממן את החוב הציבורי של המדינה בעזרת כספי הציבור, להם היא משלמת את הריבית אודות האג"ח. כזרוע יוצאת של איגרת חוב ממשלתית, קיימת גם איגרת חוב מוניציפאלית.
אג"ח מסוג זה אינה נפוצה כיום ולא קיימת בכל מדינה. במאמרם של Tijana, Maja & Milos (2016), סוקרים הכותבים את איגרת חוב זו.
תקציר
סקירה ספרותית
מהי איגרת חוב
הרכב חוב של חברה
גורמים המשפיעים על הנפקת אג"ח
תקינה חשבונאית
רגולציה מדינית וממשל תאגידי
הנפקה חוץ אזורית
מיזוגים ורכישות
גורמים המשפיעים על השקעה באג"ח
דירוג אשראי
חוזה אגח
אמון
הסדרי חוב
ביבליוגרפיה