1.תקציר
מחקר הנוכחי, בוחן את ההשפעה של מדניות המוניטארית בישראל, על שוק ההון המקומי, על מנת לבחון את יעילות הכלי שבידי בנק ישראל על יעילות הכלכלה וצמיחה בישראל. המחקר בוחן האם שינויים במדיניות המוניטארית בישראל מנבאים את השינויים בשוק ההון, באופן ישיר, או על ידי הציפיות לשינויים בשער הריבית.
ממצאי המחקר מצביעים באופן חד משמעי, כי שינויים בשער הריבית בישראל, אינם מנבאים באופן וודאי את השינויים בשוק הון בישראל, לא באופן ישיר ולא באמצעות הציפיות של ציבור המשקיעים המקומיים. לפי כך, שינויים במדיניות המוניטארית בישראל, קשורים באופן חלש, ואף מקרי בשינויים בשוק ההון המקומי.
ממצאים אלה, אינם חריגים ביחס למחקרים הקודמים, אשר מציגים קשר ברור בין מדניות מוניטארית המקומית, לבין שינויים בשוק ההון. יחד עם זאת, ניתן להסביר את הממצא החריג באמצעות מאפיינים הייחודיים של מדינת ישראל ותקופת הניתוח אשר בחנה את הקשר בין מדיניות מוניטארית לבין שוק ההון, בתקופה של משברים בעולם.
בנוסף, מניח המחקר, כי קשר החלש, מוסבר באמצעות השפעה של שוק ההון המקומי מסביבה הגלובאלית, כאשר ציבור המשקיעים המקומיים, לא משקיע את הכסף הפנוי בשוק ההון המקומי וציבור המשקיעים בעולם, משקיעים את כספם הפנוי בשוק ההון הישראלי.
2.רקע
מצב הכלכלי של המדינה בחלקו הגדול, מושפע ממצב של שוק ההון המקומי. השפעה זו בא לידי ביטוי גם באחזקת החסכונות של אזרחי המדינה במניות ואגרות חוב הממשלתיים וגם באמצעות גופים פיננסיים שונים כמו בנקים וחברות הביטוח, אשר משתמשים בכספי הציבור על מנת לסחור בשוק ההון.
1. תקציר
2. רקע
2.1 שאלת המחקר
2.1.1 מטרת המחקר
2.2 רציונאל
3. רקע תיאורטי
3.1 שוק ההון בישראל
3.2 מדניות המוניטארית בישראל
3.3 מדניות המוניטרית ושוק ההון בישראל
3.4 השערות המחקר
4. שיטה
4.1 תקופת הניתוח
4.2 כלים
4.2.1 משתנה שער הריבית
4.2.2 משתנה מדד תל אביב 100
4.3 הליך
5. ממצאים
5.1 בחינת השערות
6. דיון
6.1 קשר בין שער הריבית לבין מדד תל אביב 100
6.2 השערת הציפיות
6.3 מגבלות העבודה
6.4 הצעות למחקר המשך
6.5 לסיכום
מקורות