מטרת עבודה זו היא לעמוד על מאפייני החלטת בעלי חברות משפחתיות בקשר לחלוקת דיבידנד והאם מנגנון ההחלטה בהן שונה מזה של חברות רגילות. היות החברה בשליטה משפחתית יכול להיות גורם מזרז להחלטה על חלוקת דיבידנד בה. עבודה זו תעמוד גם על ייחודה של החברה המשפחתית בהשוואה לחברות שאינן כאלה, מבחינת אופי ההתנהלות, נטילת סיכונים, דאגה לשם הטוב של החברה ולשמירתה לדורות הבאים והיבטים שונים של דרך ההגעה בה להחלטות.
מסקנה שנובעת מהסקירה הספרותית להלן מראה ממצאים לא חד משמעיים באשר לקשר שבין חלוקת דיבידנד להיות החברה משפחתית. יש מחקרים שהראו קשר בין היות החברה משפחתית לבין חלוקת דיבידנד בסכומים גדולים מאשר בקרב חברות רגילות, (Del Carmen &Turrent. 2020), (Hasnawati & Hendrawaty ,2021) ועוד. ויש שלא מצאו קשר כזה Yousaf & Al. (2019)) Bekhradi Nasab & Zholanezhad 2018) ) ואחרים.
במחקרים שנסקרו נבדקו השערות מחקר שונות לגבי דיבידנד בחברה משפחתית במדגמים של חברות ציבוריות כאלה מול לא משפחתיות, במדגמים בסדרי גודל של עשרות חברות ולאורך מספר שנים עד עשר ומעלה.
שאלות המחקר שנבדקו היו: קשר בין בעלות משפחתית על חברה לגודל סכום הדיבידנד שחולק,קשר לבעלות מוסדית על חברה לסכום הדיבידנד, האם הרכב הדירקטוריון משפיע על החלטת החלוקה, ועוד.
מבוא
סקירת ספרות
מחקר
ממצאים ודיון
סיכום
מקורות
נספחים