ניתוח אירוע 2
אירוע זה מתקשר לנושא "הלם תרבותי הפוך", מונח המתאר מצב שבו מוצב שחוזר לארץ המקור חווה קליטה חזרה אשר הינה קשה וטראומטית, אפילו יותר מאשר הקליטה שחווה קודם לכן בארץ היעד. בהלם תרבותי הפוך, קשיי ההסתגלות בחזרה בארץ המקור עלולים להיות מעיבים במידה כה רבה, עד שהמוצבים החוזרים מעדיפים לחזור לחו"ל, לארץ הרילוקיישן, ולהמשיך לעבוד שם (אורנוי, 2009, שער 5, פרק 4). כך קרה ליואב, אשר בחזרתו לישראל מרילוקיישן בבוסטון, לא הצליח להסתגל בחזרה לתרבות הישראלית והעדיף לחזור לארה"ב, גם במחיר עזיבת המשפחה שלו: "לילה אחד, מספר חודשים לאחר חזרתם ארצה, הודיע יואב לדנה שהוא עוזב- הוא חוזר לבוסטון ומתחיל שם לבדו בחיים חדשים, ודנה נשארה בארץ עם שלושת הילדים."
ניתוח אירוע 3
אירוע זה מתקשר לנושא "מי מתאים להיות מוצב"(אורנוי, 2009, שער 2), המתאר את המאפיינים של מוצב ומערך שיקוליו הקשורים לסיכויי הצלחתו בשליחות עוד בטרם יצא אליה. חשוב לברר את ההתאמה של המועמד למוצבות, מאחר ומועמד שלא ממש מעוניין בשליחות ושמאפייניו לא הולמים את השליחות, סביר כי יתקשה להסתגל לסביבה בחו"ל ולכן לא יביא תועלת רבה לחברה כמוצב ואולי אף יבזבז זמן וכסף לארגון שכן ירצה לקצר את הגעתו או לא יתפקד מספיק טוב (אורנוי, 2009).
ניתוח אירוע 4
באירוע של אורית, ניכר כי היא סובלת מ"הלם תרבותי" לאחר שעברה למדינת היעד במוצבות, ארה"ב (אורנוי, 2009, שער 3, פרק 4).
אחת מההגדרות להלם תרבותי, מתארת אותו בתור טראומה הכרוכה בהסתגלות לתרבות חדשה, בייחוד ככל שהרמזים התרבותיים והציפיות של תרבות קודמת אינן רלוונטיות לתרבות שאליה הגיע המוצב.