1. ניתוח תרבות ארגונית ע"פ מודל המשולש של שיין ומודל שלושת המעגלים של רז
ניתוח התרבות הארגונית ע"פ מודל המשולש של שיין - לפי רז (2004), שיין מציע כלי לניתוח התרבות הארגונית בגישה הניהולי- פונקציונליסטית וזאת בשל הקושי להגדיר תרבות ארגונית הנובעת מצורות שונות של הסתגלות הקבוצה בארגון המושפעת מגורמים כמו היסטוריה משותפת, אינטנסיביות של הפעילות החברתית של הקבוצה והאידאולוגיה המחברת בין חברי הקבוצה ועוד. כדי להבין את התרבות הארגונית המושפעת מגורמים אלו שיין פיתוח מודל המחולק לשלושה רבדים עיקריים:
הנחות יסוד – הנחות יסוד הינם אמונות והנחות המשותפות לקבוצה הארגונית. אמונות והנחות אלו אינם ברמת המודעות של חברי הקבוצה אלא מושרשות עמוק בתוך התרבות הארגונית. אמונות והנחות אלו מתבטאות ביחס שבין הארגון והסביבה שלו, טבע מערכת היחסים בארגון, תפישת הזמן ותפישת טבע האדם. הנחות היסוד על פי המקרה של חברת עליבאבא הינם כדלקמן.
2. מחזור חיים הארגוני
אדיג'ס (2000), משווה את מחזור החיים של האדם לתהליך הצמיחה של ארגונים. תהליכי הצמיחה בארגונים באים לידי ביטוי ביחס בין שליטה עצמית המתבטאת ביכולת הארגון לתכנן ולבקר את פעולותיו לגמישות בארגון המתבטאת בהסתגלות לשינויים בארגון כמו במחזור החיים של אדם שבצעירותו קיימת גמישות מחשבתית ותפקודית גבוהה שקטנה עם הגיל. מחזור החיים אינו תלוי בותק הארגון אלא בתרבות הארגונית לשילוב של גמישות ושליטה עצמית. לפיכך, כתוצאה מצמיחה של ארגונים קיימת נטייה לירידה בגמישות ובשליטה עצמית ולכן קיימת חשיבות לטפל בגורמים המובילים את הארגון להזדקנות כלומר, טיפול ביכולת הארגון להסתגל לשינויים בסביבה הארגונית ובשליטה עצמית.