עבודה זו תעסוק בארגון אוניברסיטת אריאל. מאחר וארגון זה הוא ארגון גדול מאוד, וניתוח שלו יחרגו מהיקף עבודה זו, תתמקד עבודה זו ביחידה עצמאית אחת של האוניברסיטה והיא רשות המחקר של אוניברסיטת אריאל. אוניברסיטת אריאל כוללת 15000 סטודנטים כאשר 11 אלף מתוכם הם סטודנטים לתואר ראשון. מבחינת העובדים באוניברסיטה האוניברסיטה מחזיקה, לפי הנתונים אותה היא מציגה באתר של האוניברסיטה, למעלה מ300 חוקרים אשר מלמדים בפקולטות השונות. באוניברסיטה קיימים כמה פקולטות, מדעי הטבע, הנדסה, בריאות ומדעי הרוח והחברה. היא הוקמה בשנת 1982 בתור מרכז אוניברסיטאי( תחילה היא הייתה מכללה) וקיבלה מעמד של אוניברסיטה בשנת 2012.
רשות המחקר של האוניברסיטה הוקמה באותה השנה והיא אחראית על כמה היבטים שונים בתוך פעילות האוניברסיטה. ראשית היא אחראית על מציאת גורמים ממנים למחקרים השונים אשר האוניברסיטה מבקשת ליצור בתחומים השונים, הן מבחינת מימון פנימי והן מבחינת מימון חיצוני של קרנות מחקר בינלאומיות אשר מבקשות להשקיע כספים בניהול מחקר בקרב מכוני מחקר שונים בעולם.
פרק 1. מבנה
א
רשות המחקר אחראית על איתור והפצת קולות קוראים לכלל החוקרים, תמיכה והדרכת חוקרים בהגשת הצעות מחקר, בקרה תקציבית, ניהול כוח האדם אשר עוסק במחקר, תמיכה בקליטת מדענים וייזום שיתופי פעולה בין חוקרים ובין קבוצות מחקר מן האקדמיה ומן התעשייה. תחת ראש מנהל הרשות קיימים שלושה מדורים אשר אחראים על ההיבטים השונים של ניהול רשות המחקר. מדור קשרי מחקר אחראי על יצירת הקשר בין המחקרים אשר אותם עורכים החוקרים ובין המימון של המחקר ומקומות בהם הם יוכלו לקבל את המימון למחקר שלהם. חוקרים יכולים לפנות למדור זה ולבקש ממנו אפשרויות למימון מחקרים אותם הם מבקשים לערוך.