חברת HPE הוקמה ב-2015 כתוצאה מפיצול פעילות HP העולמית. HP העולמית מנוהלת על ידי דיון ויסלר ומתמקדת בשוק ה-IT לפרטיים, קרי היא מפתחת, מייצרת ומוכרת מחשבים בייתיים, טאבלטים ומדפסות. חברת HPE, שעליה אבסס את עבודתי זו מנוהלת על ידי מג ויטמן, מתמקדת בשוק העסקי עם פתרונות רשת ופתרונות אחסון בשרתי ענן לעסקים, שירותי מערכות מידע ותוכנה. מרכז הפיתוח של HPE ביהוד הוקם על בסיס רכישת פעילות חברת "מרקורי" הישראלית ב-2006.
מאז שרכשה מיקרו-פוקוס את חטיבת התוכנה של HPE בספטמבר מתרחש גל פיטורים מקיף בכלל מרכזי החברה ברחבי העולם -ובראשם : הונגריה, בצ'כיה, בהודו ובארה"ב. הסניף בישראל שמרכז הפיתוח שלו נמצא ביהוד, העסיק בשיאו 1,500 עובדים וכעת נמכר כחלק מהעסקה ולכן עתידו עוד אינו ברור. אי וודאות זו היא חלק מבסיס האנומליה שנוצרה בחברה.
לפני כ-3 חודשים פיטרה HPE מאות עובדים בישראל וצמצמה מחלקות שלמות ובהן גם מחלקות עיקריות, כמו AppPulse – מחלקת הדגל שפיתחה מערכת להפקת מידע על אפליקציות במובייל, ואת מרכז המחקר בטכניון- המעבדות (HPE Labs), שבו מועסקים כמה עשרות חוקרים והיווה את "גאוות היחידה" של החברה. חלק מהפיטורין התרחשו מיידית וחלקם נדחו למועד מאוחר יותר על מנת שעובדים יוכלו לבצע העברת ידע מסודרת ו"העברת מקל" לארגון, בחלק מהמקרים תמורת פיצויים מוגדלים. עפ"י פרסום של רותי לוי ב-THE MARKER מהחודש האחרון, בין המחלקות שצפויות להיפגע בגל העזיבה הנוכחי: