יסודות ייעוץ טראומה- עבודת סיכום
טראומה משנית (Secondary Traumatic Stress) מתייחסת להשפעות הנפשיות שחווה אדם השומע על פרטי אירוע טראומטי של אדם אחר, גם אם לא חווה אותו בעצמו. סימפטומים של טראומה משנית דומים לאלה של פוסט טראומה, וכוללים: חרדה, דיכאון, דריכות יתר או הימנעות, ועלולים להסב סבל רב ולהשפיע על שגרת החיים. טראומה משנית עלולה להתפתח אף כתוצאה מחשיפה למדיה, אך נראה כי לרוב גורמים טיפוליים המסייעים לאנשים שחוו טראומה ואובדן נמצאים בסיכון גבוה לפתח תגובות פוסט טראומטיות. מטפלים, כדוגמת רופאים ואחיות, פסיכולוגים ועובדים סוציאליים באים במגע קרוב יחסית עם הטראומה בעודם מטפלים בנפגעים, ולכן עלולים לפתח טראומה משנית.
טראומה משנית עלולה להוות את אחד המשברים איתם מתמודד היועץ הארגוני, על אף שאינו קשור לעבודתו המקצועית. חוסר הבנה של המצב והיעדר המסגרת המתאימה לטיפול והתמודדות עם מצבים מסוג זה עלולים לגרום למצבים נפשיים קשים. מאחר שייתכן שבמהלך עבודתו ייחשף היועץ הארגוני לסיפוריהם וחוויותיהם הרגשיות של אנשים שונים, יש חשיבות בתיאור התופעה ובהצגת דרכי ההתמודדות עמה.
היועץ הארגוני משלב בעבודתו תכנים משני עולמות ידע: התנהגותי ועסקי. תפקידו של היועץ לשפר את ההתנהלות בתוך הארגון, לפתור משברים ולסייע במקרים שונים: כאשר הארגון סובל מבעיות במסגרת העבודה, סכסוכים או ניהול כושל. לטענתו של שטיינקאמפ (2014), אירועים מסוימים עלולים להוות גורם מלחיץ המשפיע על התמודדותו של הארגון.