עבודה זו תעסוק בהפרטת חברות ממשלתיות והשפעתם על העובדים המועסקים בחברות אלו. בשנים האחרונות קיימת מגמה והולכת של הפרטת שירותים ציבוריים והעברתם לידיים פרטיות אשר גורמות לשינויים משמעותיים בשוק העבודה ועל יחסי העבודה המאורגנת. לשינויים אלו השלכות רבות על תנאי השכר של העובדים אשר עשויות להשפיע על מאפיינים רבים בהתנהגות הארגונית כמו בהיבטים של מוטיבציה, מחויבות ארגונית, סיפוק בעבודה, יעילות ופרודוקטיביות.
לתהליכי ההפרטה והשפעתם על העובדים חשיבות גדולה מאחר שתהליכי ההפרטה התרחשו בשנות ה – 80 במדינת ישראל ורק בימים אלו ניתן לראות את השפעתם על העובדים בהיבטים שצוינו לעיל. לפיכך, נושא ההפרטה הינו בעל חשיבות ללמידה והפקת לקחים בכל הנוגע למניעים הגורמים לעובדים להיות נאמנים ומסורים לעבודה ולהיות בעלי מוטיבציה גבוהה.
סיבה נוספת לבחירת הנושא נובעת מהשפעת סוגיית ההפרטה על גורמים רבים בסביבת הארגון. לתהליכי הפרטה השלכות גם ברמת הפרט כפי שפורט לעיל גם ברמת הקבוצה בהיבטים של סולידריות ולכידות קבוצתית הנובעת מייצוג העובדים באמצעות ארגוני עובדים וגם ברמת הארגון בהיבט של הארגון כמערכת פתוחה שמטרתה להגדיל את היעילות של הארגון והפרואקטיביות אשר משפיעה על תפיסת הקבוצה בארגון ועל תפיסת הארגון בכללותו.
סקירת ספרות
לפי זיידמן (2014), הפרטה מוגדרת כצמצום היקף התפקידים של המגזר הציבורי והעברתו למגזר העסקי. להפרטה סיבות כלכליות הנובעות מיעילותם של גופים פרטיים אשר מתמחים בניהול עסקים בתנאי הסביבה העסקית של השוק החופשי מאשר גופים הממשלתיים שאמונים על המשילות וגם משיקולים אידאולוגיים אשר נובעת מתפיסה כי תפקיד הממשלה היא למשול ולא לעסוק בניהול שירותים.